Za  svega nekoliko dana od kako je ozvaničen početak kampanje LeTz Aqua dance, obaranje Guinnessovog rekorda u aerobiku na vodi , na zvaničnom web sajtu manifestacije www.letz.ba registriralo se blizu 500 učesnika. Kada je riječ o igrama na vodi do sada se prijavilo desetak ekipa. Ovo su saopštili organizatori manifestacije Radio Kameleon i Agencija Colosseum Tuzla. 

  Mješovita ekipa  tuzlanskog Cafe bara Check Point među prvim je prijavljenim ekipama za učešće u igrama na vodi. Ekipu čine  Denisa Tahirović, Sabina Dedić, Edisa Mešković, Eldar Tanović, Tarik Šukalić i Dino Perišić. Ovi mladi ljudi kažu da do sada nisu imali iskustva u igrama na vodi te da je SURVIVOR party prilika za, prije svega dobro druženje i zabavu. Zato se i ne pripremaju posebno a i radne obaveze im ne ostavljaju mnogo slobodnog vremena i prostora za pripreme. Stoga ne očekuju visok plasman. Ipak napominju da su cijelo ljeto plivali na Panonskim jezerima što im je popravilo kondiciju pa će im itekako dobro doći za natjecanje u igrama na vodi. Važno je dati svoj doprinos, učestvovati i biti dio još jedne lijepe priče koja kreće iz Tuzle, poručuju.

  Podsjetimo manifestacija obaranja Guinnessovog rekorda u aerobiku na vodi održat će se 23. septermbra na Panonskim jezerima u Tuzli. Generalni sponzor manifestacije je BH Telecom, generalni medijski pokrovitelji TV1, Mreža i RTV TKt. Prijatelji projekta su Vlada Tuzlanskog kantona, Minsitarstvo obrazovanja TK, Općina Tuzla i Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli./I.Smajić/

Vaš komentar na članak: