Sutra, 29.marta, trećeg dana TKT Festa publici će se predsaviti Damir Teparić iz Ciriha sa pantomimom, a u Tuzli će se od 1. do 3.aprila održati prvi Auto moto show na prostoru Tuzlanskog kantona.

 Trećeg dana, IX TKT Festa u Tuzli nastupa Damir Teparić Dantes, sa svojom pantomimskom predstavom "Ljubav za početnike", koja je rađena u koprodukciji Panthomime Thetr Cirih i Teatra Kabare Tuzla.

  Uoči svog četvrtog nastupa u Tuzli bilježimo izjavu autora ovog zanimljivog projekta, Damira Teparića Dantesa:

  "Imam svoj teatar pantomime u Cirihu, koji sam osnovao prije tri godine, a ovo mi je četvrto gostovanje na tuzlanskom festivalu."Ljubav za početnike" je komedija koja otkriva kako su muškarci uvijek isti a žene su drugačije.Za tuzlansku publiku me vezuju lijepe uspomene i pozivam ljubitelje pantomime da dođu u utorak na moju predstavu"!

  "Ljubav za početnike", dakle, daje se u utorak, 29.marta u Teatar kabareu u hotelu Tuzla od 19,30 sati!/H.M. i Š.G./

PRVI AUTO MOTO SHOW TUZLA 2011.

  Pripreme za Prvi Auto moto show na prostoru Tuzlanskog kantona i Regije privode se kraju. Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli od 1.do 3.aprila bit će predstavljena sveobuhvatna ponuda iz auto-moto i njoj prateće idustrije, kao i finansijske institucije i njihovi programi za kupovinu i osiguranje vozila.

 Bit će to i prilika za prezentaciju vozila za razvoj malih biznisa. Specijalnim eventom i radionicama organizatori najavljuju predstavljanje najvećih proizvođača iz automobilske industrije, te mogućnost za ostvarivanje novih kontakata poduzetnika iz regije. Posjetioci će moći testirati najnovije modele auto-moto industrije te uživati  u brojnim kulturno zabavnim sadržajima. Svi koji u dane predstojećeg vikenda dođu na Panonicu i posjete Auto moto show, učesnici su i nagradne igre sa bogatim fondom nagrada.
 
  Očekuje se da će manifestacija, čiji su organizatori Radio Kameleon Tuzla, Agencija Colosseum Tuzla, uz suorganizatora  AUTO Media Group, privući oko 20.000 posjetilaca iz sjeveroistočne Bosne./Haris Dedić/

Pantomimičar Damir Teparić
 

Vaš komentar na članak: