Danas je u Tuzli svečano obilježena 15 godišnjica formiranja i uspješnog rada firme SICON SAS d.o.o. Tuzla.Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su novinarima govorili direktor firme Samir Salković i menadžer Alisa Salković.

 "Firma je osnovana  1991. godine, a od 1996. osnovna djelatnost firme je prodaja, instalacija i servisiranje sistema neprekidnog napajanja.Ovlašteni smo distributer francuske kompanije SOCOMEC UPS, osnovane 1922. godine, za Bosnu i Hercegovinu.Danas smo prisutni u svim dijelovim BiH, i instalirali smo naše uređaje u mnogim poznatim firmama, TV kućama, kakva je RTV RS u Banja Luci, klinički centri i druge važne ustanove", rekao je direktor Salković.

  Pored UPS-ova i istosmjernog napajanja korisnicima se isporučuje i instališu diesel agregati, kako bi im pružili kompletnu podršku, te obezbijedili tehničke preduslove za dug neovisan rad bez obzira na kvalitet ili samo prisustvo mrežnog napajanja.

  O kvalitetu uređaja ova firma na daleko je čuvena, a menadžerica Alisa ističe kako je mnogo urađeno da dobivanju svjetskog priznanja za kvalitet po ISO standardima.

  "Imamo 12 zaposlenih koji pristupaju maksimalno ozbiljno svojim dužnostima. Ističem da smo prije 10 godina  od slovenačkog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo (SIQ) dobili certifikat ISO 9001: 2000 za prodaju, instalaciju i servisiranje sistema neprekidnog napajanja, a 2009. godine smo prvi u BiH uradili prelaz na novi standard ISO 9001:2008, kod slovenačkog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo (SIQ)".

  Firma SICON SAS od danas je u novim prostorijama, pa je i to bio razlog da se okupe poslovni partneri i zajedno obilježe ovaj veliki uspjeh.

  "Izgradili smo objekat od 500 kvadratnih metara korisnog prostora, nije bilo lagano ali smo morali izgraditi savremeni prostor kako bi odgovorili svim zahtjevima.Vrijednost objekta procjenjuje se na oko 760 hiljada maraka.Možemo kvalitetno odgovoriti svakom zahtjevu iz naše djelatnosti", ističe Salković./Š.G./

Sa press konferencije u firmi Sicon Sas

Susreti s poslovnim partnerima u novom objektu firme
 

Vaš komentar na članak: