Pred punom pozornicom Teatar kabarea u Tuzli odigrana je predstava Mali princ, režisera i glumca vodeće uloge u drami Damira Altumbabića.Autor drame je francuski pisac Antoan de Sent Egziperi, pustolov i putnik svijeta, koji je, uz ostalo, redovno letio iz Marselja za Alžir.

  Malog princa je napisao 1943.godine, gdje opisuje pustolovine u daleke prostore, prilagođene dječijem uzrastu.Glumačka ekipa je vrlo dobro dočarala nakane autora i režisera, a igrali su Damir Altumbabić, Sanela Babić, Emina Goletić, Matej Baškarad, Igor Angirević i Haris Mrkonja.

  U nedostatku kulturnih dešavanja u Živinicama, primjetili smo grupu osnovaca koja je došla u Tuzlu da vidi Malog princa, koji se prikazao u okviru 7.TKT-festa.

   Sutra se u okviru  tuzlanskog festivala nastavljaju dramska stvaralaštva.Tako će od 19,30 sati u Teatar kabareu-hotel Tuzla, gostovati «Dantes « pantomima iz Ciriha, a izvodi se «Sjećanje za sutra.

   Srijeda, 1.april rezervisana je za Narodno pozorište «Toša Jovanović» iz Zrenjanina, koje će izvesti dramu «Emigranti», režisera Dušana Torbice, dok će u četvrtak, 2.aprila  na istoj lokaciji biti izvedena drama «Zvijer na mjsecu» Mostarskog teatra mladih./Š.G./

Emina kao Lisica i Damir kao Princ

Posjetioci predstave Mali princ

 

Vaš komentar na članak: