Gradski staion Tušanj u Tuzli.Gledalaca:2 500.Sudija:Ahmet Ibraković Gradačac.Pomoćnici:Zlatan Bećirović Tuzla i Esad Garić Lukavac.Delegat:Asmi Hodžić Lukavac.Žuti kartoni: Puzić i Kovačević Priluk, Mešanović, Potrić, Karalić i Musić G.Rahić.Crveni karton: Mirsad Kevrić, trener G.Rahića. Rezultat:NK Priluk Priluk.NK G.Rahić G.Rahić 5:3 (0:0)

    NK Priluk: Omerkić E, Osmanović Mi., Mahovkić, Selimović,  Omerkić S, Jusić, Puzić, Osmanović Me. (87.Omerkić), Aljić (65.Sa. Poljić), Muminhodžić i Kovačević. Trener:Dževad Šećerbegović.

    NK Gornji Rahić: Ibrahimović, Potrić, Musić, Ahmetović, Karalić, Kovačević, Dedagić, Didić, Kešinović, Zečić i Berbić.Trener:Mirsad Kevrić.

   Večeras je na stadionu Tušanj u Tuzli odigrana utakmica za apsolutnog prvaka Prve lige TK, čiji pobjednik je stekao pravo da od iduće prvenstvene sezone nastupa u Drugoj ligi FBiH-Sjever.

   Novi Drugoligaš postao je NK Priluk, poslije pobjede nad ekipom NK Gornji Rahić.

   U regularnom vremenu utakmica je završene bez golova 0:0. Bila je to igra bez mnogo rizika, igralo se na sigurno, pri čemu su igrači više vodili računa da sačuvaju vlastitu mrežu.Prilučani su imali više od igre, ali su prvu ozbiljniju šansu imali gosti u 44.minuti.Stvorila se gužva pred golom Elvira Omerkića, ali u nekoliko mahova igrači G.Rahić nisu uspjeli postići gol.Iz te gužve odbijenu loptu primio je na centru igrališta Kenan Kovačević i u sprintu dolazi sam pred protivničkog golmana  Suada Ibrahimovića, prolazi ga i šalje loptu u mrežu.Kada su svi vidjeli loptu u golu spretni Hasan Kešinović uspio je izbaciti je sa same crte u korner.

   U nastavku još opreznija igra, uz mnogo više prilika za ekipu Priluka, koja nije uspjela postići gol, pa se utakmica završila nerješeno 0:0.

   Uzbudljiva završnica pripala je igračima Priluka, koji su smireno realizovali svih pet penala, dok je četvrti za ekipu G.Rahić promašen. Sve čestitke fudbalerima i rukovodstvu NK Priluk na velikoj pobjedi i palsmanu u Drugu ligu FBiH./Š.Gadžo/
 

Česta slika pred golom Rahića

Gužve za karte prije utakmice, koje su se plaćale 5 KM

Odbrana Priluka imala je najteži zadatak u 44.minuti

Ekipa G.Rahića uspješno odolijeva napadima Priluka

NK Priluk -nogometna senzacija "2010."

Nakon pobjede igrači podjelili radost s navijačima

Dio navijača Priluka prije početka utakmica
 

Vaš komentar na članak: