Pošto su meteorolozi najavili lijepe i sunčane dane mnogi su već potražili osvježenje u bazenima, rijekama , jezerima, a svakako ne mali broj osoba provešće odmore na moru.Ipak, najveća posjećenost nekom kupalištu područja Tuzlanskog kantona svakako je Panonsko jezero ili Panoska jezera u Tuzli.

  Osim Tuzlaka ovdje rado navraćaju i iz drugih krajeva BiH, a iz Živinica i okolnih gradova pogotovu.Na plažama tuzlanskog slanog jezera zatekli smo mnoge Živiničane i evo šta kažu:

  Pero Barišić: «Sa suprugom Verom idem redovno i po cio dan smo na plažama.Na more mi se ne ide, jer je stvarno ovo što je u Tuzli izgrađeno za svaku pohvalu.Jezera su slana kao i more, samo što je manje po površini.Karte smo izvadili za cijelu sezonu».

   Mirsada Bijelić:»Voda je prelijepa, topla i ugodna za kupanje.Svaki dan sam ovdje, sa svojim društvom.Po cijeli dan se kupamao i odmaramo kraj jezera».

   Nevenka Kovačević:»Za nas penzionere ima popust pa je i to razlog više da se tamo nađemo.Voda je ugodna za kupanje i redovno odlazim».

   Mirzeta Zenunović:»Kada imam slobodnog vremna najradije ga provedem na Panoskim jezerima.Tuzla je blizu i tako nešto se lako ne propušta.Bilo bi dobro da ima više sadržaja, kako bi se cio dan mogao ispuniti i nekim drugim aktivnostima, kada niste u vodi».

  Jasmin Kočan:"Završio sam III razred osnovne škole, raspust je i kada je tata Senad slobodan redovno posjećujemo Panonicu.Ovo ću ljeto dugo pamtiti jer sam se naučio plivati i to mi je pravo zadovoljstvo./Š.Gadžo/


Panonsko jezero jutros u 10 sati

Pogled na slane slapove
 

Vaš komentar na članak: