Poslije muškog rukometnog turnira čiji je domaćin bio RK Konjuh, naredne nedjelje, 8.februara,  održaće se 3. memorijalni međunarodni turnir «Edo Fatušić», na kojem će, osim domaćina ŽRK Živinice, još nastupiti Borac Banja Luka, Crvena zvezda  Beograd i  Goražde.

   Osim što se organizacijom ovog turnira želi očuvati uspomena na bivšeg rukometaša, sportskog radnika i trenera ŽRK Živinice Edina Fatušića, turnira će poslužiti našoj i gostujućim ekipama za uigravanje, kako bi što spremnije dočekale nastavak prvenstva.

   «Bilo je poteškoća oko organizacije turnira, tako da smo  tek večeras bili sigurni hoće li se uopšte ove godine održati ova manifestacija, koju želimo da preraste u tradiciju.Neke ekipe su opravdano otkazale učešće, ali uspjeli smo ponovo okupiti kvalitetne zamjene.Turnir će trajati jedan dan, u nedjelju, i publika će imati priliku vidjeti našeg šampiona Borca, ali i  ekipu Beograđanki, koje su i prošle godine bile naši gosti», rekla nam je predsjendica ŽRK Živinice Amila Muminović.

  Zanimljivo je istaći da je pobjednik prvog memorijala «Edo Fatušić» bila upravo ekipa Borca, dok je prošle godine pobjednik bio Osijek, koji je u finalu pobijedio Crvenu zvezdu.Preostaje da vidimo ko će ove godine  biti pobjednika Edinog memorijala.

  O očekivanjima na turniru ženskih ekipa trener Živiničanki Ibrahim Hamidović ističe:

  «Nedostaje  nam  utakmica za uigravanje ekipa, pa je utoliko značajno što se pronašao modus za održavanje turnira, koji je okupio kvalitetne ekipe, što će ujedno biti i genralna proba pred nastavak državnog šampionata».

   Svečano otvaranje 3.memorijalnog turnira "Edo Fatušić" obaviće se u nedjelju u 11,15 sati, dok će prva utakmica između Crvene zvezde i Živinica biti odigrana 15 minuta kasnije.Druga utakmica između Borca iz Banja Luke i Goražda igra se od 13,30 sati.

   Borba za plasman na 3.mjesto igraju poražene ekipe prva dva susreta od 17,30 sati, a pobjednici se bore u finalu za prvo mjesto  od 19,30 sati.Poslije ove utakmice dodjeliće se nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima. /Š.G./

Prošlogodišnje učesnice Edinog turnira

Vaš komentar na članak: