Portal Posao.ba u saradnji sa najjačim internet portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao.net) i Srbiji (Infostud.com) od 05. do 12. oktobra 2011. godine organizuje drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja. Nakon veoma uspješnog sajma održanog u oktobru 2010, organizatori nastavljaju saradnju u vidu Virtualnog dana karijera i znanja 2011. Cilj projekta je jačanje međusobne saradnje kompanija i edukativnih ustanova sa ovih prostora, ali i poticanje mobilnosti na tržištu rada. 
 
Prošlogodišnji sajam zabilježio je 124.000 posjetilaca iz 87 zemalja svijeta te 2 miliona i 200 hiljada pregleda za samo 7 dana. U sajmu je partcipiralo 47 najuspješnijih kompanija regije sa 126 ponuđenih radnih mjesta, a prikupljeno je 11 000 biografija. Prema predviđanijma, drugi regionalni Virtualni dan karijera i znanja trebao bi po broju posjetilaca premašiti sve do sada održane sajmove u tri zemlje učesnice.
 
Na regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja predstavit će se najuspješnije kompanije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te Srbije koje nude mogućnost zaposlenja, odnosno edukativne ustanove koje nude programe dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. 
 
Regionalni Virtualni dan karijera i znanja će se održati na adresi www.DanKarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor koji omogućuje interaktivnu komunikaciju između posjetilaca te poslodavaca i edukativnih ustanova. Izložbeni prostor će biti podijeljen u tri dijela između zemalja učesnica – Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
 
Posjetioci će u sklopu sajma moći jednostavno i brzo pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija i edukativnih programa izlagača te putem chata razgovarati s predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova.
 
Kako bi se i u sklopu regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja osigurao izravan kontakt sa poslodavcima, bit će organizovane radionice i okrugli stolovi u sve tri zemlje, čiji je cilj savjetovanje zainteresovanih o mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja te odabira dodatne profesionalne edukacije.

Vaš komentar na članak: