U popodnevnim satima, oko 17 sati u Živinicama ispred Doma zdravlja, nepoznata osoba je upotrebom vatrenog oružja ubila mušku osobu. Prema nezvaničnim informacijama saznajemo da se radi o Sabahudinu Mehičiću, zvanom Kadrija Lihvar, na čiju kuću je nedavno u mjestu Strašanj, u Živinicama, ispaljen projektil iz ”zolje”.

   Sabahudin Mehičić, zvani Kadrija Lihvar, dobro je poznat policiji, zbog učešća u mafijaškom obračunu u naselju Husino. Trenutno je na mjestu događaja u toku uviđaj, prikupljaju se podaci i saslušavaju svjedoci.

  Uviđaj vrše pripadnici Policijske uprave Živinice, MUP-a TK i dežurna kantonalna tužiteljica Dženeta Hadžić. Za osobom koja je počinila ubistvo se još traga./Dragana Bosankić/

DA LI JE MALOLJETNIK PUCAO U KADRIJU?

   U petak oko 17,00 sati ispred Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Živinicama za sada nepoznata osoba pucala je u Sabahudina Mehičića zv. Kadrija iz Živinica nanijevši mu smrtonosne povrede. Prema informacijama kojima raspolaže RTV SLON u Mehičića je pucao maloljetnik R.A. (13) sa Husina koji je još uvijek u bjekstvu. Od glasnogovornika Tužilaštva TK Admira Arnautovića saznajemo da je u Sabahudina ispaljeno oko 14 metaka, ali da je 9 metaka kalibra 9 mm završilo u tijelu.

   Nalaz obdukcije koju je naredila tužiteljica Dženeta Hadžić je potvrdio da je smrt nastupila usljed pucnja u glavu, a na tijelu nastradalog prostrelne rane su vidljive i u predjelu grudnog koša, te dva metka u lijevom ramenu kao i na desnoj potkoljenici. I nakon nešto više od 16 sati ubica nije poznat pripadnicima MUP-a TK, a u Tužilaštvu navode da ne znaju o kome je riječ, a prema našim informacijama pripadnici MUP TK su izvršili pretrese kuća Alića na Husinu koji se dovode u sumnju da su saučesnici u ovom ubistvu. Prema nezvaničnim informacijama R.A. je iz osvete ubio Sabahudina Mehičića koji je u Živinicama bio poznat kao Kadrija koji je bio lihvar. Istraga je još u toku.

Ubijeni Kadrija kraj svog Džipa

Mnogi građani šokirani posmatraju šta se desilo u njihovoj neposrednoj blizini
 

Vaš komentar na članak: