Kao što je poznato na općinskom takmičenju prve pomoći prvo mjesto u kategoriji srednjih škola osvajila je je JU Gimnazija Zivinice, a u kategoriji osnovnih škola JU Prva osnovna škola Živinice.

  Te dvije škole su našu općinu predstavljale na kantonalnom takmičenju koje je održano 24.aprila u Gračanici.Takmičilo  se 13 srednjih i 13 osnovnih škola.Prva osnovan škola nas je predsatvljala u kategoriji podmlatka, a JU Gimnazija u kategoriji omladine.I jedna i druga škola je osvojila šesto mjesto.

  S obzirom da nisu imali mnogo vremena na raspolaganju, svi su zadovoljni rezultatima, kao i sami sobom, mada su izjavili da uvijek može bolje.Osnovna škola je bila pod rukovodstvom nasatvnice Ljubice Miškić, a učesnice tj. članovi sekcije su :

  Ernada Ćatovic, Edita Ramić, Sadika Mekanić, Lejla Hafizović , Selma Memagić i Enida Mujagić.

  JU Gimnazija je bila pod rukovodstvom profesorice Olivere Kulic, a učesnici tj. članovi sekcije su :

   Dino Mujčinović, Aldina Jahić, Arnela Hamzić, Amra Husić , Edina Ahmetović i Edin Husović.
 
USPJESI LAMIJE I DŽENITE NA TAKMIČENJIMA

 Od važnijih događaja pomenimo još dva vrijedna uspjeh!Naime, 24.aprila je u Sarajevu održano federalno takmičenje iz engleskog jezika,na kojem  je učestvovala Lamija Šahbegović, učenica VIII razreda Prve osnovne škole Živinice. Od ukupno 43 učesnika iz FBiH Lamija je  osvojila vrlo dobro 11. mjesto.Lamija Šahbegović i njena profesorica Edina Brčanionović su zadovoljne postignutim uspjehom!

  I na kraju naših takmičarskih novosti, koje su nam pripremili učenici Gimnazije Živinice, pomenimo da je takođe u subotu, 24.aprila održano i takmičenje iz hemije, te da je  učenica III razreda JU Gimnazije Zivinice, Dženita Fehrić,  osvojila visoko 6. mjesto, od ukupno 43 ucesnika-takmičara.Čestitamo!
 
GIMNAZIJALKE NA SAJMU KNJIGE

  Proteklih dana Sajam knjiga u Sarajevu posjetili su i učenici Gimnazije. Imali smo priliku razgovarati sa simpatičnim učenicama Aldinom Jahić, Đevom Avdić, Amrom Husić i Edinom Ahmetović.

  "Drago nam je što je naša Gimnazija organizovala  tu posjetu.Imale smo priliku vidjeti mnoga izdanja iz školske lektire, kao i stručne knjige, koje sam mogu pomoći u daljem školovanju.Odusevljene smo velikim izborom knjiga, pa bi bilo dobro da se naše školske biblioteke, ali i gradska, dopune najnovijim izdanjima", kažu nam simpatične Gimnazijalke.

Aldina, Đeva, Amra i Edina na Sajmu u Skenderiji

Vaš komentar na članak: