Živiničanin Zvonko Čokljat je svestran kada je u pitanju umjetnost.Ima izuzetno lijepe likovne radove, a poznat je i kao pisac lijepih kratkih priča. O svom umjetničkom stvaralčkom opusu kaže:

 "Iz mojih slika je  vidljivo  da  jedan dio spada u fotografiju s onim postprodukcijskim zahvatima i drugi dio spada u moje radove pastela na papiru. Tehniku pastela na papiru koristim već desetak godina i uz pomoć svoje mentorice Branke Arh, imao sam četiri samostalne izložbe, tako da sam izlagao u Baški na otoku Krku, u gradu Krku, u Rijeci i posljednju u Opatiji".

 Kritike radova Zvonke Čokljata su pozitivne, što je ovom umjetniku dodatni motiv da nastavi svoje stvaralaštvo. O motivima koji ga inspirišu Čokljat kaže:

  "Svi radovi su obrađivali motiv ovce ili portret ovce iz jednostavnoga razloga što sam deset godina provodio  uzgojno selekcijski rad na stadima ovaca na kvarnerskom otočju, riječkome zaleđu i Gorskome kotaru".

 Zvonko Čokljat je agronom, ali je sve poznatiji kao vrstan umjetnik, čija je želja da svoju izložbu slika pripremi i u rodnom gradu Živinicama./Š.G./

Slika sa izložbe

Ovca kao motiv i inspiracija

Može li fotografija promijeniti svijet
 

Vaš komentar na članak: