-Uspjela kulturna manifestacija koja se održava drugu godinu, u kojoj pobjednički par očekuje putovanje u Španiju

    U organizaciji Univerzitetskog  plesnog kluba iz Tuzle, krajem mjeseca februara održana je kulturna manifestacija, druga po redu,  Univerzitetski plesni bal. Pobjednički par ove godine su studenti Medicinskog fakulteta, Indira Čunić i Almir Jagodić. Nagrada za prvoplasirane je putovanje u Španiju.

   Nakon uspješne prošlogodišnje premijere, ovaj događaj lagano se širi i zauzima važno mjesto iz oblasti kulturno-zabavnih događaja u Tuzli. Drugi plesni bal otvorili su prošlogodišnji pobjednici Selma Ćosić i Suad Agić.  Cilj Univerzitetskog plesnog bala je  povezivanje i međusobno druženje studenata, profesora i uposlenika Univerziteta, kao i samih građana Tuzle na jednom višem, kulturnom nivou. Pored kulturne dimenzije, ples ima i druge prednosti, a jedna od njih je i ta da oplemenjuje duh i tijlo.

 U izvrsno organiziranoj manifestaciji, učestvovalo je preko 500 osoba, ali ne samo studenata, nego i onih koji su davno položili svoje fakultetske ispite. Baš kao i prije godinu dana, samo u mnogo većoj konkurenciji, besplatna škola plesa, koju organizuje Univerzitetski plesni klub, višestruko je opravdala svoje postojanje, jer su polaznici demonstrirali zavidnu plesnu tehniku. Tako četveročlanom sastavu žirija nije bilo nimalo lako donijeti končne ocjene. A žiri su ove godine činili: Adrijana Čudić, direktor marketinške agencije Promus Media; Gordana Hrvić ispred Univerziteta u Tuzli, Bedrana Kaletović, novinar Tuzlanskog lista, te Adnan Lipovača izBihaća.

                  Tuzla- jedinstvena u BiH koji ima manifestaciju ove vrste

 Tuzla je jedini grad u BiH, pa i šire, koji se može pohvaliti sličnom manifestacijom kojom se kultura življenja podiže na jednu novu razinu. Svi studenti koji u bližoj budućnosti namjeravaju postati akademski članovi, imaju priliku naučiti i/li obnoviti, kako stare, tako i nove plesne trendove ,te dodatno doprinijeti kulturnoj izgradnji svoje ličnosti. Naime, da bi imao karakter plesnog bala Univerzitetski plesni klub organizovao je i besplatnu školu plesa za studente, uposlenike Univerziteta i građanstvo svake srijede na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport. Učešće ovoliko mladih osoba premašilo je i očekivanja organizatora, te na taj način pokazalo da opća kultura grada Tuzle bez sumnje postoji. Predivan je prizor vidjeti da sve generacije plešu zajedno na jednom mjestu. Građanima treba pružiti priliku da plešu, mladima obezbjediti adekvatnu plesnu obuku, te će se plesna groznica, iz godine u godinu, širiti gradom. Postoji velika potreba za manifestacijama ovakvog karaktera, ali ne jednom godišnje već mnogo češće. /Na naslovnici autor priloga Merila Bedić/

Vaš komentar na članak: