Na inicijativu poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona Asmira Hasića /slika na naslovnici/, člana Stranke za Bosnu i Hercegovinu, uskoro bi trebalo krenuti sa rekonstrukcijom puta Suha-Ljubače.Nedavno je u Tuzli premijer u Vladi TK Sead Čaušević organizovao sastanak na ovu temu, na kojem su bili prisutni predstavnici općina Tuzle i Živinica, te Direkcije cesta TK, gdje se došlo do pozitivnog rješenja, o čemu je premijer Čaušević rekao:

 
 "Poslanik Asmir Hasić je više puta isticao problem koji se zove put Ljubače-Suha i ja sam na veliko zadovoljstvo prihvatio da rješavamo taj problem, sagledali smo stanje i zaključili da zaslužuje da inicijativu gosp.Hasića provedemo u djelo".
 
 Poslanik Hasić je zadovoljan spremnošću odgovarajućih subjekata da se riješi ovaj veliki problem stanovnika tog dijela općina Živinice, Lukavca i Tuzle:
 
 "Ja sam ovaj problem isticao još u vrijeme predizborne kampanje, jer je gradnja kvalitetnog puta na pomenutoj dionici veoma važna. Zna se da od Poljica u općini Lukavac, preko Priluka, Šerića, Suhe, Barica, pa do LJubača u općini Tuzla, ima oko 20 hiljada stanovnika i da narod zaslužuje da ima kvalitetnu saobraćajnicu, koja mu znači izlaz na magistralni put ka Sarajevu, odnosno Tuzli. Ovo je kratka dionica, ali mnogo znači, pa sa zadovoljstvom mogu reći da ovaj problem konačno skidamo sa dnevnog reda", rekao nam je poslanik Asmir Hasić.
 
Širina kolovozne trake 6 metara i trotoar za pješake

  Sastanku u Tuzli bio je prisutan općinski načelnik Živinica mr.Hasan Muratović, koji je takođe zadovoljan što će građani dobiti kvalitetnu komunikaciju:

 
 "Gradnja puta Suha-Ljubače važna je za sve, kako općinu Živinice, tako i Tuzlu, s tim što nama više znači, s obzirom na poveliki broj stanovnika na našoj strani. Ranijih godina mi smo sami radili ovaj dio puta, ali sada zajedno idemo u realizaciju ovog projekta. Dionica puta je duga 1850 metara, širina puta je 6 metara, a gradiće se i trotoar za pješake".
 
 Postignutim sporazumom u Tuzli definisano je učešće svih zainteresovanih strana u realizaciju projekta, Direkcija cesta TK kreće sa raspisivanjem tendera, uporedo će dvije općine raditi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, pa se očekuje da će do kraja godine dionica Suha-Ljubače biti u potpunsoti završena, na zadovoljstvo mještana ovog kraja, kao i ostalih građana, s obzirom da ovaj put vodi ka Modračkom jezeru i drugim turističkim sadržajima tog kraja./Š.G./

Plodni razogovori u Tuzli doprinijeli postizanju sporazuma za gradnju puta Suha-Ljubače
 

Vaš komentar na članak: