U subotu, 11.decembra u Gradskoj dvorani u Živinicama održava se turnir u Floorbalu, na kojem učestvuju dvije ekipe iz Banjaluke i jedna it Tuzla. Šta je Floorball ?

  Floorball je zabavan, brz, bezbjedan i jeftin dvoranski timski sport, za koji su potrebni samo štapovi, loptica i patike. Sport koji je dosta sličan hokeju, samo bez grubog fizičkog kontakta. Flooball tim sastoji se od 10 do 20 igrača, od kojih na terenu u istom trenutku boravi njih šest (uključujući golmana) na zvaničnim utakmicama.U svom sadašnjem obliku floorball je osmišljen u Švedskoj sedamdesetih godina dvadesetog vijeka. Danas se zvanično igra u preko 50 zemalja.

  Ono što je interesantno je da floorball zbog svoje dinamišnosti postaje sve prisutniji među profesionalnim igračima različitih sportova, koji ga koriste kao dio svog kondicionog treninga.

  Primjer je poznati fudbaler Henrik Larson koji se nakon završetka fudbalske karijere vratio profesionalnom igranju floorball-a u Švedskoj.Kod nas je to sasvim novi sport, čija će se promocija po prvi puta održati u Gradkoj dvorani Živinice./Š.G./

Floorball-da li će prvući interesovanje mladih?
 

Vaš komentar na članak: