Danas je u Gradskoj dvorani u Živinicama organizovana prava revija košarke.Košarkaški klub ABC Tuzla održao je svoj 2.Bebi mini basket, jedan od rijetkih  u BiH za djecu mlađe populacije. Ovaj klub okuplja i djecu iz Banovića i Živinica, a učešće u takmičenju uzelo je preko stotinu djevojčica i dječaka.

 "Naš klub okuplja 160 mladih u 4 uzrasne kategorije, kao bebi-mini, pioniri i kadeti.Danas su se djeca takmičila u bebi basketu i mini basketu za kategorije kako sam već naveo 8 do 10 i od 11 do 12 godina.Ujedno smo organizovali i odigravanje drugog kola, jer imamo svoju vlastitu ligu, naše interno takmičenje.U internoj ligi takmiči se 19 ekipa u 3 kategorije.Kako je poznato prošle godine smo u Živinicama održali Evropsku sedmicu košarke, a tako će biti i naredne 2012.godine.Imali smo uspio kamp u Neumu, takođe naredne godine ćemo biti još masovniji i vodimo u dvije smjene 70 mladih košarkaša, osim djece iz našeg imaćemo djecu i iz drugih klubova", kaže nam vođa ABC košarke prof.Ozren Selesković.

  Djeca vole košarku i danas su pokazali svoju spretnost i talenat. Asima Hozić je učenica VIII razreda Druge osnovne škole  u Živinicama i kaže da čak i spava s košarkom, pa nam je to i objasnila:

  "Poznato je da mnoga djeca u gradu imaju koševe u sokacima ili dvorištima gdje stanuju.Ja, međutim, imam koš i u svojoj sobi i često kada učim napravim pauzu-ubacujući loptu u koš".

  Nakon završenog turnira djeci su podjeljena priznanja, a za najbolje pobrinuo se veliki BH talenat Jusuf Nurkić.Ovaj omladinac je pokazao talenat za košarku još dok je išao u Osnovnu školu Bašigovce. Prvi trener mu je bio upravo Ozren Selesković, koji je dolazio u Bašigovce da ga podučava vještini ove igre.Ovaj mladić je prije dvije godine prešao u Sloveniju i pokazao je svoj talenat.Povodom današnjeg uručivanja zahvalnica i prizanja najbojim mladim košarkašima rekao je:

  "Bilo mi je zadovoljstvo što mi se pružila prilika da budem dio današnjeg spektakla.Prisjetio sam se dana kada sam započinjao igrati košarku i prošao sam isti program kao i ova djeca, kojima takođe predviđam dobru košarkašku budućnost", kaže nam Nurkić-Slovenac rodom iz Svojata.

  Na kraju turnira predstavnici KK ABC su se zahvalili svim školama na sardnji i ustupanju sala za treninge, kao i Gradskoj dvorani Živinice, gdje redovno treniraju i održavaju svoje turnire!/Š.Gadžo/

Priznanja mladim košarkašima

Trener Selesković dijeli priznanja razdraganim  mališani na kraju turnira

Veliki talenat Jusuf Nurkić među budućim asovima
 

Vaš komentar na članak: