U organizaciji Udruženja matematičara Tuzlanskog  kantona i Pedagoškog zavoda Tuzla prošle subote u Gračanici je organizovano  Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola, sa područja Tuzlanskog kantona.

  Zapažene rezultate ponovo su postigli učenici živiničke Gimnazije, ovaj puta u konkurencij prvih razreda srednjih škola Tuzlanskog kantona. Učenik I-1 razreda Samir Halilčević osvojio je drugo mjesto i od mogućih 100 bodova sakupio je 96,42 odsto. Podsjećamo da je i ranije ovaj učenik imao uspjeha i da je krajem prošle školske godine proglašen za učenika generacije Prve osnovne škole.

  Osim Halilčevića uspješna je bila i Amra Muratović sa osvojenih 78,70 odsto bodova, učenica je I-2 razreda Gimnazije Živinice i nalazi se na 8.mjestu najboljih matematičara TK. Još dva učenika zaslužuju pohvale a to su Emina Hrvić i Emina Hodžić, koje su osvojile preko 50 odsto bodova.

  Živiničke gimnazijalce pripremao je profesor matematike Amir Adrović, koji je u svojoj matematičkoj radionici do sada pripremio nekoliko šampiona, koji su danas cijenjeni stručnjaci u svijetu!
 
  O ovoj generaciji matematičara Adrović kaže:

 "Matematiku treba učenicima učiniti intresantnom, kako ne bi bila bauk, kako to neki misle.Kod nas većina djece vole matematiku, pa i oni kojima je ona predstavljala velike teškoće. Na prošlom pismenom radu više od polovine učenika dobilo je petice".

 Za vicešampiona TK Samira Halilčevića takmičenja se nastavljaju učešćem na susretima najboljih matematičara Federacije BiH./Š.Gadžo/

Samir Halilčević-vicešampiona u konkurenciji prvih razreda srednjih škola TK
 

Vaš komentar na članak: