Nedavno je održano kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike osnovnih škola. Na ovo takmčenju plasiralo se  6 najboljih učenika Prve osnovne škole, koji su izborili pravo učešća najboljih "engleza" na TK nakon što su bili vrlo dobri na općinskim takmičenjima u Šerićima i Đurđeviku.

 Tako je učenik VI razreda devetogodišnjeg obrazovanja Dario Kulić osvojio 3.mjesto, u konkurenciji VII/9 Jasmin Vićentijević bio je peti, Nerma Paprikić je osvojila 6.mjesto u konkurenciji VI/9, Lejla Mulavdić je takođe šesta, ali među učenicima VII/9.Isti rezultat imao je i Isak Sarajlić, koji se takmičio u konkurenciji VIII/8, dok je   Emina Hamzić zauzela 8.mjesto među najboljim učenicima  VII/8.

  Učenike su pripremale profesorice engleskog jezika Jasna Demirović, Edina Brčaninović i Admira Mulaosmanović. Nakon postignutog uspjeha direktor Prve osnovne škole Rasim Mešanović je rekao:

  „Zadovoljni smo postignutim rezultatima ovih učenika na kantonalnom takmičenju. Konkurencija je bila veoma jaka, jer plasirati se među 10 najboljih među 86 osnovnih škola Tuzlanskog kantona predstavlja veliki uspjeh.Koristim ovu priliku da čestitam učenicima i njihovim profesoricama na postignutom uspjehu i nadam se da će biti još ovako dobrih, pa možda i boljih rezultata naših učenika do kraja školske godine“./Š.G./

Vaš komentar na članak: