U nedjelju je u Tuzli održana ulična trka “Vivicitta”, ali ne samo u Tuzli već i blizu 100 gradova širom svijeta. Trka predstavlja solidarnost mladih i svih građana, koji učešćem u trci podržavaju njene slogane “Grad trči slobodno”, “Osvojimo mir” i “Liberta/Sloboda”, s ciljem da se podrži sigurnost, tolerancija, čista okolina, socijalna ravnopravnost i mir u svijetu.

  Svoj doprinos uličnoim trkama u Tuzli dali su i mladi Živinica, koji su postigli zapažene rezultate.Živiničke atletičarke, koje su članice AK Sloboda Tehnograd Tuzla, Rahima Zukić osvojila je 2.mjesto u konkurenciji 12 km, dok je Naida Zukić osvojila 3.mjesto.

 Osim odraslih trčala su i djeca osnovnih škola.U konkurenciji V i VI razreda na 2 km Maida Memagić iz Druge osnovne škole Živinice osvojila je 3.mjesto, a u konkurenciji VII i VIII razreda na 2 km u konkurenciji djevojčica 2.mjesto osvojila je Samra Softić iz OŠ Donje Dubrave.

 Ali, Živinice su imale i svog šampiona u konkurenciji V i VI razreda dječaci. Riječ je o Faruku Gogiću, učeniku VI razreda Druge osnovne škole Živinice.O svom podvigu i osvojenom prvom mjestu naš poznati mladi fudbaler, koji je prošao nekoliko kampova škola nogometa, među kojima i Partizana, o svom uspjehu kaže:

 "Na takmičenje u Tuzlu nas je vodio profesor Drago Pavljašević.Pošto sam ja fudbaler, redovno treniram i imam kondicije profesor je vjerovao da ja mogu napraviti dobar rezultat.Bilo je mnogo djece i bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam osvojio prvo mjesto i nagradu od 50 KM, tako da poslije ove trke ću učestvovati i na narednim takmičenjima koja se budu organizovala".

 Faruk Gogić je osvajač mnogih pehara i diploma sa domaćih i stranih nogometnih turnira. Uskoro će i takmičenje osnovnih škola TK gdje možemo očekivati nove uspjehe naših atletičara, među kojima i fudbalera Faruka Gogića!/Š.Gadžo/

Fudbaler i atletičar Faruk Gogić
 

Vaš komentar na članak: