Prošle subote, 20.novembra, kako je i najavljeno, u velikoj sali BKC-a Živinice održana je javna tribina pod nazivom "U potrazi za smislom života". Udruženje "Izvor Selsebil" Živinice, kao organizator, još jednom je potvrdilo svoje veliko umijeće u planiranju i realizaciji ovakvih sadržaja.

 Na zadovoljstvo velikog broja prisutnih gost predavač je bio poznati alim hafiz Sulejman Bugari. Tribinu je pratilo oko hiljadu posjetilaca, koji su uživali u dvosatnom predavanju hafiza Bugarija, a velika sala BKC-a je bila pretjesna za veliki broj ljudi, od kojih su mnogi pratili program iz hodnika ili sa pozornice, odakle je održao predavanje uvaženi hafiz Bugari.

  Program se sastojao od predavanja, učenja Kur’ana i ilahija. Mnogi ne pamte kada je zadnji put sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta i još toliko ljudi da stojeći prati neumorno dvosatni program. Hafiz Bugari je svojim načinom predavanja oduševio prisutne koji su ga pomno pratili, a svojim zanimljivim komentarima i poređenjima izmamio je osmjehe publike i aplauze oduševljenja.

  Snimak predavanja se može pogledati na RTV Živinice koji će biti emitovan u toku ove sedmice. Osim toga, biće urađen DVD koji možete naručiti na e-mail: e.ivojevic@hotmail.

Uvaženi hafiz Bugari oduševio posjetioce

Prepuna velika sala BKC-a-prisutni sa zanimanjem pratila izlaganje
 

Vaš komentar na članak: