U subotu i nedjelju nastavljaju se utakmice Prve, Druge i Treće lige Tuzlanskog kantona.Ekipa Priluka, jedini predstavnik općine Živinice u Prvoj ligi TK, ponovo je na čelu tabele, u narednom kolu gostuju u Teočaku, pa se ne bi smjelo dogoditi ništa više osim pobjede!

  Istina, u prvom kolu Prilučani su poraženi u Prokosovićima, koji je posljednji na tabeli, za razliku od Teočaka-predposljednje ekipe na tabeli.Trener Nail Beširović bi morao dobiti ovaj meč i prekinuti neugodnu tradiciju protiv "fenjeraša".

  Drugu ligu Jug i dalje predvodi Jablanica iz Barica sa 27 bodova, a prate je Sloga Simin Han sa 25, Vrana 23 i Slatina Bašigovci sa 22 boda.

  "U prošlom kolu smo mi jedini uspjeli odnijeti bod iz Kikača, dok su sve ostale utakmice dobili domaćini i to sve s nulom, od 2 do 5:0, koliko je bilo na utakmici Vrana-Omladinac Đurđevik.Sudijska organizacija bi morala uvesti više reda u dijeljenju sudijske pravde, kako se ne bi događale neugodnosti gostujućim timovima", kaže nam šef stručnog štaba Salatine Mirzet Hodžić.

  Već sutra  nastavljaju se utakmice 14.kola ove lige u kojoj Napredak dočekuje Vranu, dok su ostali susreti u nedjelju.Sastaju se Rijeka-Jablanica, Sloga-Mladost G.T,Bjeljavec-Mladost Kik, Slatina-Kiseljak i Omladinac-Spreča.

  Treća liga TK Jug odvija se bez promjena, tako da se vodi mrtva trka za prvaka između Gornjih DUbrava i Jedinstva iz Donjih Dubrava.Metalac sa 4 boda manjka vreba iz prikrajka, kao i Pasci 78, koji su na 4.mjestu.

  U 15.kolu u nedjelju sastaju se:Toplice-Srnice, G.Dubrave-Pasci 78, Mladost Solina-Metalac, Grivice-Krušik, Mladost G.Ž.-Borac, Mladost Suha- Jedinstvo, a Oskova je slobodna./Š.G./

Ekipa Slatine iz Bašigovaca jedina osvojila bod u gostima
 

Vaš komentar na članak: