U organizaciji Kriznog štaba za pomoć Seji i Bosanskog kulturnog centra Tuzla, a u okviru akcije za pomoć Seadu Ferizoviću „Svi za Seju“, održan je humanitarni koncert pod nazivom „Veče sevdaha“.

 "Ideja za organizaciju koncerta „Veče sevdaha“ se javila sasvim spontano, na jednom od sastanaka Kriznog štaba. Razmišljajući o narednim aktivnostima i humanitarnim akcijama s ciljem što bržeg prikupljanja potrebnih novčanih sredstava za liječenje Seada, došli smo na ideju da u Tuzli, napravimo humanitarni koncert. Obzirom da u našem gradu relativno nedostaje kulturnih dešavanja, za ovaj koncert smo odabrali isključivo sevdalinke, kao nerazdvojiv dio bošnjačke muzičke i kulturne tradicije. Na našu radost i veliko zadovoljstvo podršku pri organizaciji ovog koncerta su nam pružili Bosanski kulturni centar, Bosanska medijska grupa i naravno neizostavni, vrsni interpretatori sevdaha koji su ovu noć učinili posebnom, te im se ovom prilikom zahvaljujem", kazala je Merima Selimović, član Kriznog štaba za pomoć Seadu Ferizoviću.

  Posjetilaca je moglo biti malo više, a prisutne su u dobroj atmosferi zabavljali Almir Kalajlić, Safet Dedajić, Zekija Suman, Ibrahim Jukan, Tuzlanski tamburaši, Esad Kovačević, Ramiza Milkunić, Muhamed Mujkanović, Nesib Delibegović – Nesko, a nastupili su i članovi UKUD-a „Zvonko Cerić“ iz Tuzle.

  Ovo je samo još jedna u nizu akcija koju realizuje grupa mladih ljudi za pomoć Seadu Ferizoviću, i zahvaljujući njihovom radu do sada je prikupljeno oko 340.000 KM, a do cilja ih dijeli još 150.000 KM.

  Već u narednim danima Krizni štab će realizovati još jednu akciju, tačnije svirku pod nazivom „Noć bendova“, i to u nedjelju 29.01.2012. godine s početkom u 20h, a nastupaju slijedeći bendovi : Big brothers, Ed&Želja, Full house, Hot line, Synergy i Sinhro. Lokacija: Club „In Gallery“ Tuzla./Almira Šehić/

Vaš komentar na članak: