Tuzlanskom Domu penzionera danas je uručen ček za donacije kojim je zvanično započela saradnja ove Ustanove sa firmom Vega-Mix d.o.o. Živinice.  Ova firma će cijelu narednu godinu donirati različite namirnice za pripremu jela korisnicima Ustanove.  

  «Planiranim donacijama se trudimo pokazati da vodimo računa i o društvenim grupama koje su završile svoj radni vijek i ušle u doba starosti kada većina njih ne može sama o sebi da se brine. Tako nastavljamo našu praksu društveno odgovornog poslovanja i pomaganja socijalno ugroženim kategorijama stanovništva», kazao je direktor Vega-mix d.o.o. Živinice, Ćazim Omić.
 
  U Domu penzionera se, za prosječno 170 korisnika, godišnje pripremi blizu 220 hiljada obroka i užina. Hrana se spravlja na osnovu namjenski pripremljenih jelovnika, u skladu sa potrebama i zdravstvenim stanjem korisnika. Na donacijama se, menadžmentu živiničke firme Vega-Mix d.o.o., posebno zahvalio   direktor Doma penzionera Mirsad Bakalović, istakavši da će ovaj humani gest znatno doprinijeti poboljšanju usluga Ustanove, te pripremanju što kvalitetnije i ukusnije hrane za njene korisnike.

  Tokom današnje posjete Domu penzionera, menadžment Vega-Mix-a d.o.o. Živinice je zajedno sa domaćinima, obišao i korisnike Dnevnog centra za stare./JU DOM PENZIONERA TUZLA/

Menadžment Vega-Mix  predao vrijednu donaciju Domu penzionera

Posjeta dnevnom centru za stare

 

Vaš komentar na članak: