U firmi Vega-Mix danas je potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa Dioničkim društvom Solana Tuzla. Čin potpisivanja obavili su direktori ove dvije firme, Izudin Kaptanović iz Solane i Ćazim Omić iz firme Vega-Mix. Tim činom Vega-Mix nastavlja biti generalni zastupnik Solane u prodaji kuhinjske soli na tržištu Bosne i Hercegovine.

 Nakon potpisvanja Ugovora o poslovnoj saradnji ove dvije uspješne firme Ćazim Omić je rekao:

 "Nama je zadovoljstvo sarađivati sa Solanom d.o.o. Tuzla i naši poslovni odnosi se poboljšavaju iz godine u godinu. Mi smo već duži niz godina generalni zastupnik prodaje soli u BiH i drago nam je što je menadžment Solane u nama prepoznao ozbiljnog partnera, koji uspješno realizuje dogovoreno. Ovogodišnji ugovor o poslovnoj saradnji iznosi oko 15 miliona KM i mi ćemo nastojati da ga i ostvarimo", rekao je Omić.

 Podsjećamo da je  Vega-mix osnovana marta 1996. godine pod nazivom „Ćopromet“ Priluk i tada je osnovna djelatnost preduzeća bila trgovina na veliko i malo. Od 1999. godine, pored trgovine i transporta, preduzeće se počinje baviti i proizvodnjom začina VEGAMIX – dodatka jelima sa sušenim povrćem, te 2004. godine mijenja naziv u VEGA-MIX d.o.o. Živinice.

  Centralne aktivnosti preduzeća danas predstavljaju proizvodnja i pakovanje začina VEGAMIX, te ekskluzivna distribucija soli za područje BiH za Solanu dd Tuzla. Za uspješan rad firma je više puta nagrađivana, a za začin VEGAMIX, kao potvrdu kvalitete i izvrsnosti proizvoda dobitnik je 10 zlatnih medalja za kvalitet./Š.G./

Direktori Kapetanović i Omić potpisuju Ugovor o poslovnoj saradnji "težak" 15 miliona KM

 

Zadovoljstvo nakon potpisanog Ugovora o nastavku uspješne saradnje
 

Vaš komentar na članak: