Zahvaljujući uspješnim poslovnim rezultatima firma VEGA-MIX priprema veliki investicioni poduhvat na gradnji savremenog hotelskog kompleksa, u neposrednom sjedištu firme. U toku su završni radovi na kompletiranju projektne dokumentacije, tako da bi već u martu počela izgradnja.

 "Želja nam je da u našoj sredini upotpunimo ugostiteljsko turističku ponudu, s jednim reprezentativnim obejktom kakvih još nemamo. Kupili smo KB restoran i za prvu fazu gradićemo hotel najviše kategorije, sa bazenima, luksuznim sobama, restoranima, konferencijskim salama za poslovne susrete, gdje ćemo zaposliti do 30 ljudi. Izgradnja će početi u martu i kada završimo hotel krenućemo u realizaciju druge faze rekreativnog centra, gdje ćemo imati više sportskih objekata, među kojima i teniske terene", objašnjava nam direktor VEGA-MIX-a Ćazim Omić.

 U nedostatku hotelsko ugostiteljskih sadržaja u gradu, novi hotel u obližnjim Ljubačama, na samoj granici sa tuzlanskom općinom i kraj magistralnog puta za Sarajevo, svakako će mnogo značiti za organizaciju raznih poslovnih, kulturih i sportskih susreta, ali i drugih sadržaja koje nudi savremeni turistički kompleks, kakav ćemo uskoro dobiti./Š.G./

Novi hotel firme Vega-Mix iz raznih uglova
 

Vaš komentar na članak: