Navršava se 10 godina od kada je firma VEGA-MIX  počela proizvodnju začina, a upravo ova godina ostaće upamćena i po tome što je zahvaljujući kvalitetu ovog živiničkog začina krenuo plasman i na tržište Hrvatske.Nakon bavljenja trgovinom i transportom od 1999. godine ovo preduzeće se počinje baviti  proizvodnjom začina , kao dodatka jelima sa sušenim povrćem.

  Začin VEGA-MIX je proizvod na bazi soli, uz dodatak sušenog povrća. VEGA-MIX začin se koristi kao dodatak jelima od povrća i mesa, a naročito obogaćuje ukus kuhanih jela i  proizvodi se po vlastitoj recepturi.Od samih početaka Vega je osvajala nagrade i priznanja, kao potvrdu kvalitete i izvrsnosti proizvoda. Između ostalih nagrada, začin je dobitnik 5 zlatnih medalja za kvalitet na sajamskim manifestacijama.Proizvodi ovog začina mogu se naći u raznim pakovanjim  u trgovinama i hipermarketima svih gradova BiH.

  O postignutim rezultatima u prvih 6 mjeseci ove godine direktor firme VEGA-MIX Ćazim Omić /fotos na naslovnici/ kaže:

  «Postignuti proizvodni rezultati se kreću u okviru planskih zadataka, dok je prodaja porasla za 10 odsto.Druga za nas značajna aktivnost je prodaja tuzlanske soli, čiji smo mi generalni zastupnik za domaće tržište.Prodaja ovog proizvoda je ostala na nivou prošlogodišnjeg, ali je naplata smanjena za oko 25 odsto.Naplata je postala najteži problem poduzetnika, jer se dugovi gomilaju iz mjeseca u mjesec.
  Za nas je bitno istaći da smo nakon pune decenije uspješnog rada na proizvodnji začina uspjeli ovaj proizvod prodati i na tržište Hrvatske.Prva isporuka je bila u količini od 25 tona našeg domaćeg VEGA-MIX začina.Bez obzira na činjenicu da su u Hrvatskoj više privrženi domaćem proizvodu, prvi rezultati pkazuju kako ipak možemo očekivati rast prodaje kod naših susjeda».

    Za 15 dana VEGA-MIX će svoj poznati začin isporučivati na tržište u novom pakovanju.Na ambalažama su izvršene korekcije dizajna, kako za domaće tako i vanjsko tržište./Š.Gadžo/    

Savremeni proizvodni pogoni VEGA-MIX u industrijskoj zoni Maline
 

Vaš komentar na članak: