U ribolovnom društvu Mrena u Živinicama vrše završne pripreme uoči „Velikog takmičenja  malih ribolovaca“, koje postepeno prerasta u tradiciju i održava se 4.puta zaredom. Prema riječima predsjednika Mrene, Dragi Hiltnera, očekuje se da će 19. juna, povodom Dana općine Živinice, staza Begov bunar okupiti oko stotinu mladih ribolovaca:

   „ Pripreme su u završnoj fazi tako da će sve biti spremno za nova uzbuđenja  na Begovom bunaru u Malinama, gdje će se okupili sportski ribolovci iz više gradova Federacije BiH.Značajno je još istaći da mi ove godine obilježavamo šest decenija od osnivanja i uspješnog rada UGSR „Mrena“, što je jubilej vrijedan pažnje.Kako nismo u mogućnosti finasijski pokriti troškove ovog izuzetnog događaja, Upravni odbor se odlučio da pokuša privoliti sponzore na simboličku pomoć, kako bi djeci osmijeh i sreća na licu bili potpuni.Naše goste treba lijepo dočekati i zato bi nam simboličan prilog sponzora omogućio uspješnu organizaciju tradicionalne manifestacije“.

   Ova manifestacija  u lovu ribe udicom na plovak organizuje se u četiri kategorije: stariji dječaci i starije djevojčice / 1996, 1997. i 1998.godišta/ i mlađi dječaci i mlađe djevojčice / 2003, 2002. i 2001.godište/.

   Tokom narednih dana, do početka takmičenja, redovno ćemo objavljivati priloge u vezi sa „Velikim takmičenjem malih ribolovaca“.Bistro!/Š.Gadžo/

Grupa prošlogodišnjih pobjednika sa sudijom Hajrulahovićem
 

Vaš komentar na članak: