Ribolovno društvo Mrena u Živinicama obavilo je gotovo sve pripreme za održavanje „Velikog takmičenja  malih ribolovaca“, koje će se održati povodom Dana općine Živinice-19.juna. Predsjednika Mrene, Dragi Hiltnera, prognozira da će na Begov bunar doći preko  stotinu učesnika:

   „ UGSR Mrena po 4.puta organizuje ovu sportsku manifestaciju, koja iz godine u godinu ima sve više takmičara.Tako je prve godine bilo 98 učesnika, 2008.godine 138, dok je prošle godine bilo 176 učesnika, tako da mislimo da će ovoga puta brojka gostiju premašiti 200 učesnika, što je za nas obaveza da još kvalitetnije obavimo potrebne pripreme“.

    Prema propozicijam takmičenja starija skupina ( 1996, 1997. i 1998.) dolazi na startna mjesta i samostalno vrše pripreme, bez pomoći drugih lica.Treneri mogu takmičarima pružiti samo verbalnu pomoć.U ovoj skupini boduje se samo pojedinačni plasman.

    Takmičenje mlađe skupine je po karakteru edukaciono, gdje djevojčice i dječaci ( 2003, 2002. i 2001.) na startnom mjestu pored sebe mogu imati jednu punoljetnu osobu u ulozi trenera.Trener zajedno sa takmičarom obavlja sve što je potrebno, osim držanja štapa dok su udica i plovak u vodi, takođe nije dozvoljeno ni zabacivanje ili vađenje ulova.Trener ove skupine može da skida ulov sa udice i stavlja u mrežicu.

    Aktivisti Mrene vrše  posljednje pripreme na obezbjeđenju potrebnog broja startnih mjesta na stazi, dovoljnog broja sudija, priznanja koja će se dodjeljivati, ali i dovoljnih količina hrane za doručak i svečani zajednički ručak, te otuda još jedan poziv sponzorima da se pridruže ovoj velikoj manifestaciji malih ribolovaca!Bistro!/Š.Gadžo/

Sa prošlogodišnjeg takmičenja na Barama
 

Vaš komentar na članak: