Osmi razredi  polagano se približavaju završetku svog osnovnog školovanja.Posjetili smo VIII-c razred u Osnovnoj školi Donja Višća i saznajemo kako protiču posljednjih dva mjeseca u ovoj školskoj godini.Na polugosištu su prošli svi, osim što je jedan učenik ostao neocjenjen.U razredu ima mnogo odličnih učenika, predsjednik odjeljenjske zajednice je Edina Kahrimanović.

  Kaže nam da su svi u razredu dobri učenici, ali i drugovi.Osim marljivog učenja nastavnih predmeta radu učestvuju u raznim akcijama i aktivnostima škole.Razrednik Rudolf Lenert nam nije htio reći ko su najbolji đaci, ali saznajemo da treba pohvaliti već pomenutu predsjednicu Edinu, pa Selmu Mešić, Aidu Brčaninović i Suada Smajlovića.Neke od njih smo upoznali na općinskom takmičenju iz matematike, kad su postali i šampioni, ili bolje reći šampionke.

  «U finišu svog školovannja moji učenici se trude da postignu što bolji uspjeh i da se od ove škole oproste na najbolji način.Oni odlaze, a dolaze nove generacije.U ovoj školi ima još mnogo mladih i talentovanih učenika, a pomenuću Azru, Edina, Murisa i Agana iz šestog razreda.Svakako, ima ih još mnogo», ističe razrednik Rudolf Lenert.

  Od Lenerta još saznajemo da su roditelji zainteresovani za napredovanje svoje djece i da redovno dolaze petkom, kada su konsultacije,  tako da je saradnja na visokom nivou.

  Svi učenici se raduju dolasku maja.Kako nam rekoše tada će ići na ekskurziju, vjerovatno u Neum, a potom će se pripremati za svoje prvo matursko veče./Š.G./

VIII-C razred sa svojim razrednikom Rudolfom Lenertom
 

Vaš komentar na članak: