Protekli vikend, osim nekih pozitivnih događaja, obilježile su  krađe, požari i saobraćajni udesi, s manjim materijalnim štetama. Evo nekoliko događaja za rubriku crna hronika iz bilježnice Ćazima Salkanovića, portparola za odnose s medijima u PU Živinice:

   Tokom jučerašnjeg dana u ugostiteljskom objektu Romantik došlo je do narušavanja javnog reda i mira, kada je osoba M.A. ( 1985.) razbio staklo, te je protiv njega  podnesena prekršajna prijava.

  Sinoć je prilikom kontrole saobraćaja lice H.F. (1959.) iz Tuzle bilo pod dejstvom alkohola i tom prilikom je omalovažavao službenike PS Živinice, te je isključen iz saobraćaja i priveden u prostorije Policijske stanice do smirivanja njegovog stanja.

  Krivično djelo provala u porodičnu kuću prijavila je Samka Rizvić iz Donje Višće, od koje su provalnici otuđili oko 500 KM.Tokom jučerašnjeg dana zaprimljeno je 6 ostalih prijava narušavanja javnog reda i mira, dok je sinoć  od 22,20 sati stigla dojava  Munevere Beganović da je na nepoznat način njenu porodičnu kuću, Ul. stara pruga, zahvatio požar.Vatrogasna jedinica Rudnika Đurđevik brzo je reagovala i spriječila širenje vatre, dok su službenici Elektrodistribucije Živinice isključili električnu energiju.

  Jutros je obavljen uviđaj od strane OK KP Živinice i protivpožarnog inspektora.

  Jutros oko 8 sati stigla je nova prijava od Ćamila Nukića iz Živinica, Ul. 25.novembar, blok br.2, da mu je tokom noći otuđeno putničko motorno vozilo Golf II-crvene boje.

  Uviđaj je završen i poduzimaju se potrebne mjere i radnje na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela!(Š.G.)

Mjesto odakle je ukradeno pmv Golf II
 

Vaš komentar na članak: