U džematu Višća na području Medžlisa IZ-e Živinice, u haremu džamije upriličen je iftar za djecu koja pohađaju mekteb, njihove roditelje i omladinu. Ovo je drugi put kako se organizuje iftar za polaznike mektebske nastav, a odazvalo se oko 150 osoba.

  "Već tradicionalno upriličimo iftare za djecu i omladinu, kao i njihove roditelje.  Pokrovitelji iftara su muslimani iz Sjeverne Amerike (USA i Canada) okupljeni oko organizacije  Mercy USA, te im se ovom prilikom zahvaljujemo. Svrha ovakvih druženja je poboljšanje vjerskog života u džematu i međusobno upoznavanje djece i omladine jer je naš džemat teritorijalno jako razuđen gdje imamo imamo džamiju i pet mekteba, tako da se teravih namaz obavlja na šest mjest. Ovo je idealna prilika da se još bolje međusobno upoznamo i na taj način jačamo naš džemat", kazao je Mirsad ef. Đerzić, te ističe da je ove godine urađena fasada na džamiji i uređene sofe, tako de će ambijent biti još ljepši i ugodniji.

  U četvrtak 26. jula organizovat će se veliki zajednički iftar u haremu džamije, a prošlog ramazana pristustvovalo je oko 270 postača na iftaru./Sanel Mumić/

Zajednički iftar u džematu Višća

Iftar kraj obnovljene džamije
 

Vaš komentar na članak: