Na današnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona doneseno je više važnih odluka, a neke od njih prezentirao je ministar za boračka pitanja Asim Aljić, tokom prigodne besjede na svečanom obilježavanju 21.godišnjice osnivanja SDA  Živinica u Donjoj Lukavici.

  Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti za implementaciju projekta infrastrukture iz sredstava kredita Svjetske banke za Projekat urbane infrastrukture i pružanja usluga. Ovom odlukom ovlašten je ministar  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona da u ime Vlade Tuzlanskog kantona, kao jednog od sufinansijera, potpiše ugovor o finansiranju i izvođenju radova na izgradnji "0" faze postrojenja za tretman otpadnih voda u Živinicama.

  Ukupna vrijednost radova iznosi 1.795.715,47 Eura. 17% ukupne vrijednosti, ili 597.060,00 KM finansirat će Tuzlanski kanton, Svjetska banka izdvojit će 63% ukupne vrijednosti, ili 1.131.300,00 EUR, dok će se iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine izdvojiti 20% ukupne vrijednosti, ili 359.143,00 EUR.

  Ministar Aljić istakao je,  da je Vlada Tuzlanskog kantona dala danas prethodnu saglasnost Univerzitetu u Tuzli za upis 110 studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Odjeljenje u Travniku Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2011/12. godini. Također, Vlada je Zaključkom zatražila  od JU Univerzitet u Tuzli da omogući upis djece poginulih, umrlih i nestalih boraca/branitelja, ratnih vojnih invalida, dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i demobiliziranih boraca/branitelja, koja su ostvarila bodovni minimum po okončanju prvog prijemnog ispita za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/2012. godini na fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli na koji su aplicirali. Također, Vlada je preporučila da se i drugoj djeci koja su ostvarila bodovni minimum omogući upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/2012. godini na fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli na koji su aplicirali.

Ministar Aljić upoznao aktiviste SDA o Vladinim današnjim odlukama, značajne i za građane živiničke opštine
 

Vaš komentar na članak: