U okviru obilježavanja 18. godišnjice stradanja bošnjaka Vlasenice i Podrinja u logoru Sušica i obilježavanja DANA POVRATKA u Općinu Vlasenica, u petak 17.septembra, odigrana je revijalna fudbalska utakmica između Novinarske fudbalske reprezentacije TK i povratnika Vlasenice, okupljenih u ekipu BZK PREPOROD.

  Utakmica je odigrana u povratničkoj MZ Gradina, na improvizovanom terenu, koji je sam po sebi izazvao zanimanje gostiju iz ekipe novinara, jer se teren nalazi u središtu borove šume.

  Ovo je bila prva zvanična posjeta novinara jednoj od vlaseničkih mjesnih zajednica i samom području Općine Vlasenica, od završetka ratnih zbivanja i početka povratka na ove prostore.Do sada su novinari Vlasenicu posjećivali i o njoj putem svojih medija govorili u povodu otkrivanja masovnih grobnica, obilježavanja dana stradanja, identifikacija i zajedničkih dženaza nastradalih bošnjaka Vlasenice.

  Bar na trenutak predstavnici medija  donijeli osjećaj važnosti vlaseničkim povratnicima, a na rezultat u igri se nije gledalo. Nakon utakmice nastavljeno je druženje, a povratnici su u razgovoru skrenuli pažnju na svoje povratničke probleme s kojima se svakodnevno susreću.
Oragnizovanje ovog sportskog druženja podržali su BZK Preporod Vlasenica, MIZ Vlasenica i Savjet MZ Gradina./Hazim Mujčinović/

Zajednički snimak novinara i povratnika
 

Vaš komentar na članak: