Sportsko udruženje gluhih i nagluhih „Mirica“ Živinice uspješno sarađuje sa sličnim društvima u regionu, pa su tako i prošlog vikenda boravili u Beranima, gdje je održan turnir u malom nogometu.Na ovom turniru učestvovala su udruženja iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

  „Na turniru u Beranima u Crnoj Gori  učešće je uzelo 10 ekipa, a mi smo osvojili 3.mjesto, odmah iza Podgorice i Užica.U borbi za 3.mjesto pobijedili smo Sarajevo 3:0.Prikazali smo dobru igru gotovo na svim utakmicama, tako da smo u grupnoj fazi savladali domaćine Berane 5:0, što je bilo veliko iznenađenje, pa su mnogi počeli pitati gdje se to Živinice nalaze, kada tako dobro znamo igrati nogomet! U polufinalu smo od Podgorice poraženi rezultatom 1:3. Zadovoljni smo postignutim rezultatom u Beranima, ali i na ostalim takmičenjima, jer smo u  posljednjoj godini osvojili ukupno 6 pehara“, kaže nam Edis Adrović, aktivista živiničkog udruženja, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira.

  Najuspješnijim ekipa i pojedincima uručeni su pehari i medalje.

     Prema rječima Edisa Adrovića iz Berena je potekla inicijativa da i Živinice budu domaćini turnira u malom nogometu, o čemu kaže:

   „Mi bi rado organizovali takav turnir , ali nemamo dovoljno sredstava.Ovu priluku bih iskoristio da se zahvalim Miri Lujić iz Njemačke, koja nam je pomogla da putujemo u Berane i druge turnire, jer da nje nije mi ne bi postizali tako dobre rezultate.Gospođa Lujić nam rado pomaže, donirala nam je dresove, trenerke i drugu opremu, a kada treba da putujemo i tu priskače u pomoć“.

    Živiničko udruženje „Mirica“ vodi aktivnosti na formiranju sportskog kluba, za koji postoji interesovanje oko 40 članova ovog udruženja.Svakako, potrebna bi im bila pomoć lokalne zajednice, čemu se ovdje nadaju!/Š.G./

Ekipa Živinica koja je osvojila 3.mjesto u Beranima
 

Vaš komentar na članak: