Vremeplov: RK Konjuh iz 80-tih

Pošto Konjuh danas ima pauzu evo prilike podsjetiti se na jednu uspješnu generaciju! Rukometni sport u našem gradu ima dugu tradiciju.Jedna od najuspješnijih generacija je svakako i ona s početka 80-tih godina prošlog stoljeća.Snimku te genracije napravili smo pred početak jedne međunarodne utakmice protiv poljske ekipe, 15.juna 1981.godine, prije nepunih 30 godina.

 Trener i igrač ekipe bio je Esad Kurtagić, kojeg je uprava kluba dovela iz Zavidovića i tamošnje Krivaje.Kao državni reprezentativac imao je potrebno znanje o ovm sportu, te je ubrzo napravio jak tim, koji je dospio do Druge lige SFRJ, gdje se takmičio dvije sezone.Tada je predsjednik kluba bio Šimo Tadić, a vječiti sekretar Feliks Pajek.Veliku podršku rukometaši su imali i u Husniji Ramiću, čalnu tadašnje uprave.

 Ono što je bitno za istaći je činjenaica da su rukometaši sa ove slike uglavnom uspješni u poslovima za koje su se opredjelili baviti nakon igranja rukometa, pa se slobodno može  zaključiti da su osim velikih rukometnih rezultata postigli isto tako vrijedne rezultate kao poduzetnici, radnici,prosvjetari, doktori, novinari i dr.

 Njihov uspjeh je dobar primjer da sport potpomaže razvoj cjelovite ličnosti, što mlade današnje generacije  ne bi trebale zanemariti!/Š.Gadžo/