"Najslađe" živiničko udruženje građana Vrijesak priprema organizaciju  svog prvog Sajma meda, zdrave hrane i eko bilja, pod nazivom "Med za dug vijek- Živinice 2012".Po uzoru na neka slična udruženja u Tuzlanskom kantonu, tako će i Vrijesak imati priliku pokazati građanima mogućnosti proizvodnje zdrave hrane, u ovom slučaju meda.

  "Pripreme za Sajam su intenzivne jer želimo iskoristiti pauzu, kada u pčelinjacima nema mnogo posla, za razliku od ljetnog perioda, kada imamo mnogo obaveza. Naš prvi Sajam će se održati 8.februara u Gradskoj dvorani Živinice i ovom prilikom pozivam zainteresovane izlagače da se prijave inicijativnom odboru za učešće na sajmu, kao i same pčelare iz našeg udruženja", kaže predsjednik UG Vrijesak Hajrudin Živčić.

  Sajam će trajati jedan dan, dakle 8.februara od 10 do 19 sati. U sklopu sajma će biti održano i predavanje na temu zaštite pčela.

  Predsjednik Živčić je u ime Inicijativnog odbora uputio poziv potencijalnim donatorima da pomognu održavanje prvog Sajma pčelarstva u Živinicama:

 "Ovom prilikom pozivam sve one koji mogu pomoći održavanju ove manifestacije da svojim donacijama pomognu koliko mogu! Spisak donatora će biti javno istaknut na ulazu na Sajam".

  Očekuje se da će prvi živinički Sajam meda, zdrave hrane i eko bilja, pod nazivom "Med za dug vijek 2012" privući veliki broj proizvođača meda iz TK,a svakako i građana, koji imaju priliku upoznati se sa pravim prirodnim proizvodima na bazi meda!/Š.G./

Sjednica pčelara Vrijeska
 

Vaš komentar na članak: