Udruženje pčelara Vrijesak Živinice organizovalo je za svoje članove druženje u Planinarskom domu Drenik, kojem je prethodila edukacija u  BKC-u, gdje je održano predavanje na temu "Aktuelni radovi u pčelinjacvima, sa posebnim osvrtom na proljetni razvoj i pripremu pčelinjih društava za glavnu pašu". Predavač je bio iskusni pčelar  Ferid Velagić.

 Prema riječima predsjednika Vrijeska Hajrudina Živčića sve do proljeća praksa je da se pčelari edukuju, a po tradiciji organizuju i druženje:

 "Proteklo ljeto je bilo za nas pčelare promjenljive sreće, jer vrijeme nije u potpunosti odgovaralo, tako da nismo dobili meda onoliko koliko smo očekivali, ali idemo dalje! ovi mjeseci protiču u edukacijama, pa smo proteklog vikenda imali za naše pčelare uspjelo predavanje, koje će im pomoći da tokom zime obezbijede pčelama sve ono što je potrebno, kako bi naredne godine nastavili na aktivnostima oko ispaše pčela. Proveli smo ugodne trenutke na druženju u PD Drenik-na Njivicama".

  Aktivni živinički pčelari su nedavno pokazali i humanitarnu stranu svog rada, kada su posjetili Cenatar Vrati mi osmijeh i djeci s posebnim potrebama darivali 50 kg meda. Kažu da će tako nastaviti svake godine, poslije obavljenih radova u svojim pčelinjim društvima./Š.G./

Hajrudin Živćić-dogodine više meda
 

Vaš komentar na članak: