Živinički dramski pisac Zlatko Jugović po svom umjetničkom stvaralaštvu svrstava se u sami vrh bosanskohercegovačkih pisaca pozorišnog žanra. Uskoro će Dramski studio Narodnog pozorišta Tuzla gedaocima predstaviti novo Jugovićevo djelo "Crveni gusar i princeza".

 Dramski studio NP Tuzla okupio je oko 40 mladih glumaca, s namjerom da ovu predstavu izvedu dvije glumačke postave.Za ovaj projekat angažovani su glumci Edis Žilić i Elvis Jahić.

  "Ovdje se radi o igrokazu za djecu, koji je pisan u nekom "šekspirovskom maniru".Pola predstave je u stihovima, a pola u običnom dijalogu.Ustvari, na dvoru kraljevskom se govori u stihu, a van dvora je prozna dijaloška forma.Radi se o ljubavi mlade princeze i mladog gusara, koji će na kraju i osvojiti njeno srce.Drama obiluje sa dosta likova-gusara, 3 mačka, dvorskih luda, morskih sirena, tako da će biti mnogo uzbudljivo", objašnjava nam autor "Crvenog gusara i princeze" Zlatko Jugović /slika na naslovnici/.

 Pripreme ovog pozorišnog djela uspješno teku pa se premijera u Tuzli očekuje krajem februara, dok će Živinice počekati toplije dane zbog toga što u BKC-u još nije uvedeno centralno grijanje!/Š.G./

Crveni gusar-osvajač mlade princeze

Vaš komentar na članak: