Sarajevo 17.februar– Nagradna igra „Poželi bolje djetinjstvo“ koja je realizovana na web stranici www.zasvakodijete.ba i Facebook stranici Zid Djecjih Zelja je završena i nagrađene su dječije želje sa najviše “lajkova”.

“Nagradna igra “Poželi bolje djetinjstvo” imala je za cilj da animira djecu i omladinu da i na ovaj način istaknu šta žele da se promjeni kako bi svakom djetetu bilo ostvareno svako pravo. Drago nam je da je odziv bio veliki i da smo kroz ovu akciju skrenuli pažnju javnosti. Pozitivno su nas iznenadile i  neke kompanije i pojedinci koji žele ispuniti neke od dječijih želja, koje su uglavnom skromne i plemenite. Iako je nagradna igra završena, Zid dječijih želja i zahtjeva će i dalje pomagati u ispunjavanju nekih dječijih želja i edukaciji djece o njihovim pravima”, istakla je Nineta Popović iz UNICEF-a.

Ovu nagradnu igru pokrenuo je UNICEF u sklopu projekta „Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH“, kojeg realizuje sa Evropskom unijom, Vladom Norveške i Odjelom Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj.

Na web stranicu je pristiglo preko 300 želja, a Facebook stranici se priključilo preko 13.000 djece i roditelja. U skladu sa pravilima nagradne igre, prve tri nagrade osvojile su želje sa najviše “lajkova”. Pobijedila je Emina Basara iz Bugojna  sa 1.218 lajkova, koja je osvojila laptop i poželjela:

"Puno toga se može poželjeti, ali ja najviše želim da zauvijek ostanem dijete, da mi je najveći problem kako obući barbiku, da sva djeca osjete ljubav i toplinu koju može da pruži svaka porodica i prijatelji, da odrastamo u zdravoj okolini i da svi jednog dana ostvarimo svoje snove”.

Na drugom mjestu je Amela Čehić iz Sarajeva, koja je sa 1.212 lajkova osvojila  fotoaparat, a na trećem Katarina Šimić iz Mostara sa 683 lajka, koja je osvojila mobilni telefon.

Pored glavnih nagrada , predviđene su i utješne,poput dresa Edina Džeke, ambasadora UNICEF-a, enciklopedija, atlasa, lego kockica i mnogih drugih poklona. Informacije o nagrađenim i njihove želje se mogu pročitati na web stranicu www.zasvakodijete.ba ili Facebook stranici Zid Djecijih Zelja./Lejla Brčaninović/

Kako poželjeti bolje djetinjstvo?

Vaš komentar na članak: