Zahir Poljić iz sela Priluka kod Živinica imao je neobičan sudbinu, kada ga je teška bolest prikovala za krevet.Sve mogućnosti koje je pružala nauka bile su iscrpljene i prijetila je opasnost gubitku noge.Crne misli su ga opsjedale i pokušavao je pronaći načina kako da se izvuče iz tih teških trauma!?

    "Zbog bolesti koja me je bila prikovala za krevet 6 mjeseci i iscrpljenih svih mogućnosti liječenja,te dodatne opasnosti da izgubim desnu nogu, bio sam prinuđen da izučavam anatomiju čovjeka.Izučavanja su potrajala, ali rezultat  nije izostao. Kada su izučavanja završena ubrzo sam bio na nogama i od tada pomažem mnogima da se izliječe, za one koji nemaju rješenja sem operativnog zahvata.Od tada uspješno liječim diskus herniu, spondilozu, kifozu, skoliozu i smanjene diskuse", objašnjava nam Poljić.

    Svoj način liječenja ovih teških i neugodnih oboljenja Zahir Poljić je predstavio doktorima UKC Tuzla i naišao je na podršku, dakle uvjerio ih je u svoje sposobnosti liječenja bez operativnog zahvata.O tome kaže:

   "Doktori kojima sam se lično obratio pokazali su razumijevanje i tu sam prijatno iznenađen i vjerujte da mi teško pada kada neko kaže da mu doktor ne može pomoći ili tome slično. Zapravo da budem precizniji, ovdje se radi o mom naučnom dostignuću koje se nije moglo naći u knjigama medicine, tako da doktori su učili ono što im je dotadašnje naučno saznanje ponudilo. Ja sam naravno izvršio testiranja na mojim pacijentima, a ti pacijenti su bili iscrpili sve druge mogućnosti i dogurali do operativnog zahvata. Jednog od tih pacijenata liječili su u Austriji i nisu uspjeli, a ja jesam.Rezultati kod mene su bili kao i obično – nema promašaja. Najsavremenija oprema uz moja naučna dostignuća i iskustvo u radu daje začuđujuće rezultate, tako da je bezbolno i bezopasno liječenje (oporavljanje) već sada  moguće".

                   MEĐU PACIJENTIMA I EGIPATSKI AMBASADOR

    Oni koji nisu potcjenjivali Prilučkog Ajnštajna, ili kako ga još zovu Nikola Tesla, uspjeli su se spasiti i ozdraviti.U Zahira Poljića je vjerovao je i egipatski ambasador u BiH, koji niti jednog trenutka  nije podcijenio njegove mogućnosti i obratio mu se za pomoć.
     "Vrlo rado sam prihvatio da pomognem ambasadoru u BiH Ahmed El-Sayed Khattab i tri tretmana su bila dovoljna da riješim njegov problem, što drugi eksperti nisu mogli. Kod mene se proces liječenja  snima komplet,  ako je pacijent saglasan, tako da snimak može obići cijeli svijet i to je jedini način da pomognem mnogima koji traže sebi lijeka", kaže Poljić.

    Prvi korak koji pacijent treba napraviti jeste da mu se uspostavi prava dijagnoza i precizira faza oboljenja.Najteža oboljenja liječi  do maksimum 5 tretmana, koji traju po sat vremena.Prema Poljiću, lijeka ipak nema za sve:

  "Oni koji su uništili diskus   nema oporavka, tako da budemo jasni, nisam ja kriv što se ranije nisam rodio i riješio ovaj problem. Nema laži niti prevare"!

    Mogućnosti liječenja pomenutih bolesti bez operativnog zahvata na daleko se pročulo pa na kućnu adresu Zahira Poljića u Priluku, ili poznatom Mustinom zalivu kraj jezera Modrac, često dolaze pacijenti tražeći  pomoć za sebe.Da li je Zahir Poljić, poslije teške bolesti postao genijalac, najbolje je pitati njegove pacijente!/Š.Gadžo/

            KOMENTAR ZAHIRA POLJIĆA NA KOMENTARE POSJETITELJA

   Poštovani posjetitelji ovog portala,
   Pijateljski vas pozdravljam,a  da bi se bolje razumjeli, pokušat ću da razjasnim na što jednostavniji i razumljiviji način. Prvo, zašto  je knjiga veliki čovjekov prijatelj?Odgovor je: zato što ne krije znanje!

   Nauka je kula koja se nadograđuje i sve što ima rezultat ima mjesta u toj kuli. Pošto se ovdje radi o vrlo ozbiljnoj nauci i novoj metodi liječenja, koje ima rezultat i  svi koji žele da diskutuju na ovu temu, treba da se predstave imenom i prezimenom. Kada je čovjek nadaren ima obavezu  da dijeli taj dar onima koji nisu nadareni. Mi odrasli imamo djecu ali imamo i obavezu da brinemo o njihovoj budućnosti. Prevara i prazne magle je svima preko glave i razumijem kada je neko sumnjičav (skeptičan). Ovo navedeno naučno dostignuće je moj lični doprinos zdravijem čovječanstvu.

   Sada je na vama red da i vi date svoj doprinos. Izvolite organizujte takmičenje u kojem mogu takmičari pokazati svoje rezultate, kako  iz Evrope tako i  Amerike. Prazne diskusije, za koje ja nemam mnogo vremena, vode samo u ćor sokak. Kao nadaren  naučno iztraživački radnik imao sam moralnu obavezu  da ovo naučno dostignuće poklionim službenoj (konvencionalnoj) medicini iz razloga jer sam svjestan koliko može pomoći onima koji su oboljeli od navedene bolesti.

   Moj plan je bio da Tuzla bude centar za liječenje bolesti kičme (kralježnice), pa da oni koji nama traže vize za ulazak u njihove drževe,  tako isto bez vize ne moge doći na liječenje.Svoje naučno dostignuće sam poklanjao struci, ali sam ostao bez  podrške zvaničnih institucija.Za zakonske regulative, zna se ko je zadužen i ko odlučuje.

   Saradnja službene (konvencionalne)  i alternativne (narodne)  medicine  jeste rješenje  za dobrobit  svih  nas. Pročitajte pravilnik u Hrvatskoj koji ima udruga  HUPED  bolji pravilnik nisam u mom životu pročitao. Koliko  godine treba još da prođe da i mi u Bosni i Hercegovini  izvadimo glavu iz pijeska i otvorimo svoje oči. Udruženju za granično područje nauke "ARKA87" u BiH svakako ću se pridružiti i opet sam prijatno iznenađen koliko daju doprinos boljem sutra, kao i razumijevanje koje su pokazali.

   Postoji jedna dobra izreka: Nije problem kada je neko svjestan da ne zna, takav uči i ima šansu da nauči.Ali, veliki problem jeste kada neko misli da zna, a nije svjestan da ne zna, tek onda je veliki problem. Albert Einstein (Ajnštajn) je imao težak životni put. Nikola Tesla zavšio svoj život kao veliki siromašni bijednik. Isusa je narod razapeo, ali Isus  je rekao "OPROSTI IM BOŽE NE ZNAJU ŠTA RADE"!

  Albret Einstein je rekao da prosječan čovjek koji ne izgleda tako robusno zapravo  ima energiju 10 X 7 na 18-tu J-  džula, samo kad bi je znao osloboditi. Einštein  nije pogriješio   i to ću dokazati.Ta energija je ustvari Božija energija za koju Einštein nije imao detaljnog objašnjenja.

  Oni koji imaju razuma kada debelo razmisle i povežu Ajnštajnovu teoriju ljudske enrgije i Isusovo  liječenje rukama, zapitajte se da li je to Božija energija.  Da bi bolje razumjeli Božija energija liječi  i ne postavlja se pitanje, koja je bolest u pitanju. Mnogima će ovo izgledati kako pretjerano, ali takvima preporučujem da malo izučavaju kontrolu uma da sebi mogu razjasniti nejasnoće.

   Također, Hartmanova i Cyrijeva mreža i šta su negativna  zračenja kada su podzemne vode u pitanju, odnosno šta se događa kada se poklope čvorovi ovih dviju mreža, a voda ispod tih čvorova i čovjek recimo boravi na takvom mjestu!Voda je Božiji dar i bez nje nema života. Kod liječenja mojih pacijenata na prvom mjestu je voda.  Izvolit, imate internet i čitajte o vodi./S poštovanjem, Vaš Zahir Poljić, 12.02.2010./

                    JAVNO IZVINJENJE SEADA KLJUNE

Tekst poruke: Molim redakciju da prenese moje izvinjenje članovima foruma zivinice. ba, zbog zlonamjernog konmentara u rubrice koje piše Zahid Poljić.

  Naime, jedan od mojih kolega koji imaju pristup službenom internetu vidio je moj zapis user name i pasvorda za vaš portal i napisao što je napisao.Tim tekstom je uvrijeđen član foruma"TRESS".Ja, Sead Kljuno, bioenergoterapeut nemam veze sa tim tekstom, niti su to moje riječi, tako da se vama u redakciji i svim članovima foruma izvinjavam na upučenim riječima a posebno Tress-u.

   Štetu ne mogu ispraviti ali mogu dati javno izvinjenje svim forumašima na zivinice.ba da se to neče više ponoviti./Sead Kljuno Sarajevo/

Zahir Poljić-prvo spasio  sebe, a potom i ostale koji su zatražili pomoć!

Vaš komentar na članak: