Pred bajramske blagdane mladi Mjesne zajednice Zelenika dobili su na poklon sportski poligon.Do sada su učestvovali na raznim turnirima, ali nikada u svom mjestu, jer nisu imali gdje.

 Inicjator gradnje stadiion bio je vijećnik Zahid Mušić, koji nam je rekao:

 "Mladi Zelenike su zaslužili da u svom mjestu imaju jedan ovakav sportski polligon. Na mnogim turnirima u malom nogometu osvajali su prva mjesta, a nisu imali priliku da igraju kod svoje kuće. Sada i to imamo, pa ćemo nastojati da tokom novembra organizujemo svečano otvaranje poligona i prvi turnir na novom igralištu. Zahvaljujem se svima koji su pomogli gradnju poligona, posebno općinskom načelniku Muratoviću".

 Na gradnji poligona doprinos su dali mladi Zelenike u dobrovoljnom radu, član Savjeta MZ Zelinika Zahid Mušić se pobrinuo za golove i mreže, koje je izradila Domaća radinost iz Priluka. Sredstva za asfaltiranje su iz općinskog budžeta, ali se ovdje nadaju da će do kraja novembra imati još jednu vrijednu akciju:

 "Pokrenuo sam inicijativu za rasvjetu uz učešće naših građana akcijom "marka na marku", čime će biti osvjetljeno cijelo mejsto, tako da nam još samo preostaje 200 metara između Zelenike i Svojata, ali se nadam da ćemo to uspjeti iz narednog budžeta, pošto tim putem idu i naši učenici. Takođe iz narednog budžeta ćemo tražiti gradnju potpornog zida na poligonu malih sportova", ističe vijećnik Zahid Mušuć.

 Na poligonu se svakodnevno okuplja veliki broj mladih i mreže se tresu na ovo stadionu. Ovdje se nadaju da će zajedno organizovati svečano otvaranje stadiona i ulične rasvjete. Vrijedi još pomenuti one koji su se najviše istakli u radnim akcijama na gradnji poligona, a to su Ibrahim Kozarević, Nihad Mušić, Adel Bojić, Mevludin Mešanović i dr./Š.G./

I Zelenika sada ima  igralište

Mladi dali doprinos u dobrovoljnom radu
 

Vaš komentar na članak: