Malonogometni klub Halil Tursunović iz MZ Zelenike i ovo godine nastavlja da postiže vrlo dobre sportske rezultate na turnirima.U toku jedne sedmice uspjeli su osvojiti pehar turnira u Šerićima i 3.mjesto na turniru u Gračanici, o čmu aktivista kluba Zahid Mušić kaže:

 "Pa, obrećanje koje smo dali prilikom dodjele Srebrne plakete za Dan općine Živinice, a rekli smo tada da ćemo opravdati ukazano povjerenje, to se i ostvarilo. Prvo smo u Gračanici igrali turnir u čast Bajrama i u veoma jakoj konkurenciji osvojili smo treće mjesto.Takođe, u istoj sedmici igrali smo turnir Memorijal Amir Aličić-Hamelja Šerići-Bučik i uspjeli smo osvojiti pehar, komplet dresove za prvo mjesto".

 O snazi turnira u Donjem Bučiku, kraj Šerića aktivista MZ Šerići Zijad Aličić kaže:

 "To je naš tradicionalni turnir i ovoga puta okupio je 14 ekipa s područja općine Živinice. Turnir je održan u organizaciji Asocijacije mladih Šerići, na kojem je pobjednik, kako smo već rekli, ekipa iz Zelenike, dok je drugo mjesto pripalo Stolexu iz Šerića. Za najboljeg golmana proglašen je Jasmin Aličić iz Stolexa, dok je za najboljeg strijelca turnira proglašen Almir Mešanović iz Barica. Još da istaknem da je generalni sponzor tunira u D.Bučiku bio Asim Aljić i OO SDA Živinice".

 Ekipa MNK Halil Tursunović iz Zelenike namjerava organizoavti prvi turnir u svom mjestu i na novom igralištu:

 "Biće to praznik fudbala u našem malom mjestu, jer smo do sada sve turnire igrali na strani, jer nemamo svog terena. Mi smo vlasitim snagama obavili zemljane radove, sve je spremno za završnicu polaganja asfalta. Planirano je i sredstvima općinskog budžeta, obećano nam je da će poligon uskoro biti završen, jer turnir organizujemo 10.septembra. Ako i ne bude asfaltiran poligon – turnir će biti, a vjerujem da će sve biti uredu jer smo dobili čvrsta obećanja za završetak poligona. Taj turnir organizujemo u čast šehida Zelenike, pa je to razlogom više da ga dobro organizujemo i da privučemo što više ekipa", rekao nam je Zahid Mušić-aktivista u MZ Zelenika./Š.G./

Dva podviga u sedam dana

Završeni zemljani radovi  sportskog poligona

Napravili i ofarbali golove-samo još asfalt !
 

Vaš komentar na članak: