U BiH vlada prava euforija povodom međunarodne kvalifikacione utakmice između nogometnih reprezentacija BiH i Portugala, koja se igra večeras na stadionu Bilino Polje u Zenici. Već u jutarnjim satima po većini gradova Federacije BiH mogu se vidjeti automobili na kojim su zakačene zastave BiH, građani koji su na posao krenuli sa šalovima reprezentacije BiH.

  "Zbog sigurnosti ne možemo reći tačan broj policajaca koji će osiguravati ovu utakmicu dok se utakmica ne završi. U svakom slučaju bit će ih preko 450, i to ne samo pripadnika MUP-a ZDK već su angažovani i policajci iz drugih kantonalnih MUP-ova sa područja FBiH“, kazala je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.Utakmicu će obezbjeđivati i pripadnici jedinica za podršku ili takozvani specijalci, a na stadionu će biti i određen broj policijskih pasa. Do sada, prema riječima Ahmićeve, nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti na području ZDK, a koji imaju veze sa utakmicom ili portugalskim reprezentativcima.

  "Na stadionu će biti dva vatrogasna vozila sa ekipom u punom sastavu odnosno sa 12 ljudi. Osim njih će biti i dva operativca i jedan preventivni radnik. Na Kamberovića polju, gdje se očekuje da će utkmicu na ekranu gledati oko 20.000 ljudi, također će biti dva vozila i 11 ljudi. S obzirom da večeras očekujemo blokade ulica i druga vozila će biti izmještena u određene dijelove grada, tako da možemo brzo reagovat u slučaju da se nešto desi", kazao je Mithat Serdarević, pomoćnik načelnika Profesionalane vatrogasne brigade ZDK.

   U JU „Dom zravlja“ Zenica saznajemo da će na stadionu biti i četiri vozila hitne medicinske pomoći. Inače, danas od 16.45 sati do ponoći u Zenici će biti obustavljen saobraćaj u ulicama: Dr. Abdulaziza Aska Borića, od ulice Dr. Adolfa Goldbegera do ulice Fra. Ivana Jukića, Bulevar Kulina bana od Bulevara kralja Tvrtka do raskrsnice sa Kamberovića mostom.

   Također, nakon odigravanja utakmice, a radi davanja prvenstva vozilima koja budu izlazila iz Zenice radi što brže uspostave normalnog režima saobraćaja u gradu, zenička policija će obustaviti saobraćaj za sve automobile koji će se kretati magistralnim putem M-17 iz pravca Doboja, a koja će skretati u Zenicu. Saobraćaj će biti obustavljen i za sve automobile koji se budu kretali magistralnim putem M-17 iz pravca Sarajeva a koji će skretati u Zenicu./D.D./

Bilino polje spremno za istorijsku utakmicu BiH i Portugala
 

Vaš komentar na članak: