Ženski nogometni klubovi su rijetkost kod nas, pa djevojke koje vole ovaj popularni sport najradije treniraju u Tuzli, ali je i to prava rijetkost.Najupornija je Merima Aljić, učenica II razreda Gimanzije Živinice. Igrajući za tuzlasnki Salt Citi stigla je i do državnog tima.

 Ovih dana bila je najuspješnija na turniru u Tuzli, o čemu kaže:
 
 "To je bio ženski malonogometni turnir za  Sjeveroistočnu Bosnu, koji je odžan u Mejdanu. Organizator ovog turnira je bio tuzlanski  Ženski fudbalski klub Salt City. Učešće na turniru su uzele ekipe Gradina (Srebrenik), Mladost (Doboj Istok), Radnik Bumerang (Bijeljina), Sloga (Petrovo),  Sloga (Doboj) i domaća ekipa Salt City. Proglašena sam za najboljeg strijelca turnira i to mi jebila velika radost".

 Na ovom turniru u finalu je Merimina ekipa izgubila od Gradine, ali za postignutih 6 golova, proglašena je za najboljeg strijelca, za što je dobila i pehar. Na proljeće počinje nova sezona. Takimiče se u najjačoj ligi i nada se  novim uspjesima:

 "Redovno treniram, kao uostalom i cijela ekipa, sve smo marljive i nadamo se dobrom plasmanu u ligi.Što se tiče reprezentacije, od 25. do 28. januara boravila  sam u Međugorju na pripremama, što mi je bila velika čast i zadovoljstvo. Nadam se odlasku u Švicarsku gdje će se održati baraž za prvenstvo Evrope u ženskom nogometu".

  Poželimo Merimi puno uspjeha, posebno u dresu reprezentacije, pa ako nismo imali sreće s muškim državnim timom, neka nas dame odvedu na jedan veliki šampionat, kakv je prvenstvo Evrope!/Š.G./

Merima prima pehar kao najbolji strijelac turnira
 

Vaš komentar na članak: