Na Generalnom bh. sajmu ZEPS 2012, koji se devetnaesti put održava u Zenici, Iskon ulje je treću godinu za redom dobilo zlatnu medalju za kvalitet, na osnovu ocjene grupe potrošača, rezultata ispitivanja u specijalizovanim laboratorijama Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, prema važećim zakonskim propisima  i ocjene žirija Zeničkog privrednog sajma.

  "Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast da već treću godinu za redom Iskon ulje osvaja najvišu ocenu za kvalitet, posebno sa tako snažnom konkurencijom na tržištu. Težinu ovom priznanju posebno daje činjenica da ovu nagradu dodeljuju renomirane institucije na osnovu laboratorijskih istraživanja, ali i sami potrošači, što dodatno potvrđuje da naša ulaganja u kvalitet i proces proizvodnje Iskon ulja pokazuju opravdanost kod krajnjih kupaca", rekao je direktor Victoriaoila, Rajko Čavorović.

  Iskon ulje je jedan od vodećih brendova na bh. tržištu, zahvaljujući svom izuzetnom kvalitetu i visokom stepenu obogaćenosti E vitaminom. Iskon svoj kvalitet duguje organskom porijeklu, kao čisto i prirodno suncokretovo ulje, sertifikovano GMP+ i IFS standardom, dok se njegova tržišna snaga ogleda kroz povoljnost cijene u odnosu na njegovu litarsku ambalažu. Tržište Bosne i Hercegovine treće je po veličini u izvozu Iskon ulja za kompaniju VictoriaOil koja posluje u sistemu Victoria grupe.
 
  Victoria Group, regionalni lider u agrobiznisu, već 11 godina uspješno posluje na tržištu Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore  ali i mnogim zemljama Evropske unije./Lejla Brčaninović/

Iz pogona proizvodnje Iskon ulja
 

Vaš komentar na članak: