Danas je u sali MSŠ Kalesija, u sklopu obilježavanja 20. aprila – Dana škole MSŠ Kalesija, odigran 4. memorijalni turnir u košarci “Semir Begić”.Rahmetli Semir Begić je bio učenik IV razreda mašinske škole u Kalesiji.Njegovo srce je otkazalo na času tjelesnog odgoja 17.10.2007. godine.

 Semir Begić /slika na naslovnici/ je bio momak blage narave, omiljen u svom društvu.Trenirao je košarku u KK Bosna Kalesija, a na času tjelesnog je preminuo igrajući upravo košarku.

 Na turniru su učestvovale četiri ekipe, i to: KK Živinice i porodica Semira Begića, juniorski tim KK Bosna Kalesija, omladinska organizacija “CEZAM” iz Tojšića, te ekipa profesora MSŠ Kalesija.U prvoj utakmici koja se igrala u 9h, snage su odmjerili KK Živinice i KK Bosna Kalesija.Za ekipu iz Živinica su igrali igrači koji nastupjau u A-2 ligi BiH, u nešto oslabljenom sastavu, te su upisali pobjedu protiv juniora KK Bosna Kalesija.

  Nakon toga je uslijedio svečani program u MSŠ Kalesija povodom obilježavanja 34. godine postojanja ove institucije, dodjela nagrada profesorima i učenicima škole, te predstavljanje 13 zanimanja koja ova škola nudi učenicima završnih razreda u osnovnim školama.

 U 12 sati se odigrala i druga polufinalna utakmica, a sastali su se CEZAM iz Tojšića i profesori MSŠ Kalesija.Pobjedu su odnijeli profesori MSŠ Kalesija, koji nisu imali dovoljan broj igrača, pa su za njih nastupali i mladi igrači KK Bosna Kalesija.

 U finalnoj utakmici protiv profesora slavila je ekipa iz Živinica, a rezultat utakmice je glasio 78:70./Admir Karić/

Zajednički snimak finalista današnjeg memorijala u Kalesiji
 

Vaš komentar na članak: