Uprkos sitnoj kiši i oblačnom vremenu atmosfera u gradu pred utakmicu baraža između Bosne i Hercegovine i Portugala je vedra i reklo bi se usijana. Sa zastavama, šalovima i uz ostale navijačke rekvizite slika na Bilinom polju biće u znaku BH.

 Najmasovniji odlazak u Zenicu pripremili su aktivisti A-SDA, koji su osigurali 53 ulaznice i otputovali su autobusom.Pred polazak predsjednik ove političke partije Began Muhić nam je rekao:

 "Naše članove smo počastili odlaskom na ovu utakmicu u želji da damo svoj doprinos, da uz našu podršku, kao i svih navijača BiH reprezentacije, doprinesemo pobjedi našeg tima.Priželjkujemo pobjedu, koja će biti dovoljna za konačan prolazak i nakon revanša u Lisabonu.Zato se nadamo da ćemo i dalje ići kolektivno navijati za našu reprezentaciju, kada se plasira na EP".

 Zihnija Kamberović takođe očekuje povoljan rezultat:

 "Mislim da bi bilo dovoljno da ih tučemo 2:0, kako nam ne bi mogli u revanšu nauditi.Danas smo svi za naše momke i bićemo im velika podrška".

 Jasmin Čaušević se raduje što je naš državni tim stigao do baraža:

 "Veliki je uspjeh stići do posljednje stepenice koja se zove Portugal.Imaju najboljeg fudbalera svijeta i biće teško.Ali, vjerujem u snagu našeg tima, koji bi uz našu podršku mogao stići do važne pobjede i to rezultatom 3:0".

 Na parkingu kod bivšeg hotela Konjuh okupili su se i ostali navijači iz Živinica, koji su okićenih kola krenuli ka Zenici oko 13,30 sati. Svi žele dati podršku reprezentaciji, za koju će danas nastupiti i naš Elvir Rahimić.

  Za ljubitelje nogometa, a to smo danas svi, preporučujemo da do TV prenosa u 20 sati pogledaju rukometnu utakmicu Premijer lige BiH, između ŽRK Živinice i Mire iz Prijedora.Ovaj prvenstveni meč igra se od 18 sati u Gradskoj dvorani Živinice./Š.G./

Sa navijačkim rekvizitima do pobjede

Udarna snaga našeg tima-Elvir Rahimić

Snimak za sretan put-i do pobjede
 

Vaš komentar na članak: