Živiničanin Admir Mujabašić učesnik Regionalne Konferencije mladih

Mladi Živiničanin Admir Mujabašić, predsjednik Foruma Mladih SDP-a, dobio je poziv da bude jedan od učesnika najveće Regionalne Konferencije mladih ove godine, koja će se održati na Jahorini u hotelu Termag od 4. do 8. septembra.

Admir je izabran među najprogresivnije mlade ljude regiona koji će diskutovati sa parlamentarcima sa prostora Zapadnog Balkana, parlamenta EU o trenutnoj situaciji i budućim perspektivama. Na Konferenciji osim mladog živiničanina, između ostalih, učestvovati će ambasador Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, dekan Političkih nauka Univerziteta u Sarajevu prof. Dr. Sead Turčalo, Generalni sekretar Regionalnog vijeća za saradnju Majlinda Bregu, članica Evropskog parlamenta Delara Burkhardt i drugi.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam dobio poziv da učestvujem na najvećoj konferenciji za mlade, gdje ću među najprogresivnijim mladim ljudima iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, i naše zemlje diskutovati o budućnosti procesa proširenja EU na Zapadni Balkan. Ovo je sjajna prilika da se uspostave kontakti i umrežavanje sa mladima u regionu“, rekao je Mujabašić.

Prema riječima ovog mladog političkog djelatnika, sigurno je da će Regionmalna konferencija mladih dati poglede ka jasnijoj perspektivi ovih prostora, kako bi se dao doprinos zaustavljanju odlaska mladih iz svoje zemlje!/Š.G./