Živiničanka Ema-Miss Univerze Slovenije

Veliki uspjeh postigla je živiničanka Ema Jagodić u takmičenju za Miss Universe Slovenije, održanom u Ljubljani. Bila je jedna od 16 finalistica, koja je imala čast da 2. jula primi krunu od prošlogodišnje pobjednice Marike Savšek.

  Za 21-godišnju studenticu Filozofske fakultete u Ljubljani ovo je bio veliki događaj.Miss Universe Slovenije 2011,Ema Jagodić je pokazala kreativnost, koja najviše dolazi do izražaja šivanjem odjeće, vrlo rado pjeva i slika, za što je pokazala veliki dar.Njen životni moto je:

 „Svaki dan iskoristi i učini ga  najsrećnijim danom u svom  životu, samo ga moraš predstaviti tako da budeš ono što jesi, voli svoje prijatelje, cijeni život i njegove manjkavosti i nikada nećeš biti nesretan!" 

 Nakon pobjede na izboru za Miss Universe Slovenije Ema Jagodić, kao studentica treće godine odsjeka Pedagogika, ima velike obaveze prema organizatorima manifestacije i obavlja pripreme za izbor Miss Universe svijeta, koji će se septembra mjeseca održati u Sao Paolu-Brazil.

  O svom uspjehu i mogućnostima koje titula pruža Ema Jagodić nam je rekla:

   "Titula mi znači mnogo, jer je veliki uspijeh pobijediti na ovakvom takmičenju. Pruža mi se mnogo prilika za sve ostalo što želim raditi u životu, a to je da uspijem u svijetu mode, koja me zanimao još od malih nogu. Kao djevojčica sam sama pravila modne revije na hodniku, tako što sam oblačila mamine i sestrine haljinice. Naravno, na prvom mjestu je  da završim studije".

  U Živinice Ema dolazi krajem jula, ili poslije puta u Brazil, dakle, krajem septembra.Na kraju našeg razgovora zamolila je da prenesemo "velike pozdrave  Živinicama"! /Š.G./

Ema Jagodić sa krunom najljepše slovenačke studentice za ovu godinu