Gradska dvorana Živinice: Gledalaca:100.Sudije:Obrenko Miljković i Duško Ristanić.Delegat:Srećko Delhunija.Isključenja:ŽRK Živinice 8 min, ŽRK Hrasnica 10 min.Sedmerci:ŽRK Živinice 5/5, ŽRK Hrasnica 2/2. Rezultat:ŽRK Živinice-ŽRK Hrasnica 35:35 (16:16)

 ŽIVINICE:Tošanović (3 odbrane), Kunić 6, Me.Sarajlić, Mi.Sarajlić 2, Goletić 2, Mujagić 6 (2), Nukić 11 (3), Jamaković 2, Puzić ( 6 odbrana), A.Pejkušić 6, Maslić, Tursunović ( 8 odbrana), Markelić, Mišić i S.Pejkušić.Trener:Atnon Pražak

 HRASNICA:Gušić (5 odbrana), Šabanović, Karižik, Habibović 7, Delalić 5 (2), Malanović 8, Avdagić 5, Vražalić 8, Hošić 2, Mešanović, Kozica (7 odbrana), A.Ćatić, N.Ćatić,  Vrškić i Lekić.Trener:Fuad Lokvančić.

  Večeras su u Gradskoj dvorani rukometašice Živinica igrale protiv ekipe Hrasnice i u uzbudljivoj završnici uspjele su spasiti bod, igrajući nerješeno 35:35.Izjednačujući gol za Živinice postigla je Zirajeta Mujagić iz sedmerca, samo pola minuta prije kraja utakmnice.

   Domaće su dobro otvorile utakmicu i već u prvom minuti povele golom Behije Kunić, koja je u ovom meču postigla 6 golova.Najveće vođstvo domaće su imale u 12.minuti, kada je bilo 9:6 za Živinice.Tri gola razlike za domaće bilo je i u 25.minuti 15:12, ali od tada gošće preuzimaju inicijativu i minut prije kraja uspijevaju preko Minele Delalić povesti 15:16, ali je iskusna Zirajeta Mujagić uspjela izjednačiti na 16:16 i tim rezultatom zavašen je prvi dio utakmice.

 Zanimljivo je istaći da su gošće vodile gotovo cijelo drugo poluvrijeme, prepuštajući domaćem sastavu samo povremena izjednačenja.Hrasničanke su u više navrata vodile s tri gola razlike, a posljednji puta u 45.minuti, kod rezultata 25:28.

 Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Asmira Nukić sa 11 postignutih golova, dok su po 6 golova postigle Zirajeta Mujagić, Behija Kunić i Amila Pejkušić.U gostujućem sastavu istakle su se Berina Malanović  i  Vražalić sa po 8 , te   Ena Habibović sa  7 golova.

 U finišu utakmice nekoliko uspješnih odbrana imala je Almira Puzić, čime je doprinijela da se utakmica po domaći sastav završi bez poraza!/Š.G./

Detalj sa večerašnje utakmice
 

Vaš komentar na članak: