Večeras su živinički košarkaši postigli još jednu pobjedu, ovoga puta na svom terenu protiv Student Falconsa iz Tuzle.Rezulta je glasio 97:67 u korist Živiničana.Prvo poluvrijeme domaći su završili rezultatom 55:35, a gosti su najbolju igru pokazali u trećoj četvrtini, kada je bilo 12:10 za domaći sastav.

 Utakmicu ocjenjuje trener KK Živinice 78 Dino kafa Mario Sović:

 "Na svom terenu bili smo favoriti protiv Tuzlaka i to smo dokazali od prvog minuta. Gosti su najbolji dio imali u trećoj četvrtini, kada su pokazali svoj talenat. Međutim, mi smo već na kraju poluvremena imali razliku koja je garatovala pobjedu, tako da smo u posljednjoj četvrtini uspjeli ostvariti razliku od plus 30 koševa u našu korist. Priliku u ovom susretu imali su i mlađi košarkaši, koji su pokazali da mogu zamijeniti iskusnije igrače naše ekipe".

 Novom pobjedom Živiničani su zadržali prvo mjesto na tabeli A-2 lige FBiH, a u narednom kolu su slobodni. Uz Živiničane  po 22 boda još imaju Donji Vakuf na 2.mjestu, Odžak na trećem i Travnik na 4. mjestu.

  Sastav ekipa i učinak igrača bio je slijedeći:

  Živinice 78 Dino kafa: Košpić 9, Korkutović 2, Taletović 1, Hadžimehmedović 15, Brčaninović 2, Meštrić 5, Aljić 17, Ahmetović 3, Imamović 2, Užičanin 10, Mušanović 14, Đulović 17. Trener: M. Sović

Student Falcons: Suknaić, Blažević 9, Žunić 2, Salković 5, Kaletović 4, Hukić, A. Avdić 14, Sarajlić 27, Šehanović 2, Bingas 4. Trener: E. Musić/Š.G./

Domaći postižu koš u večerašnjem duelu protiv Studenata
 

Vaš komentar na članak: